“Verginin tanımı tartışmalı hale geldi”

BES’ten Vergi Haftası çıkışı

İlk Yayın : 28 Şubat 2021 – Son Güncelleme 28 Şubat 2021, 11:28

MERSİN (ACİL HABER) -Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şube Başkanı Murat Doğan, toplanan vergilerin lükse, şatafata, faize, geçilmeyen köprülere, kullanılmayan yollara harcandığını ileri sürerek, “Eğitime ve sağlığa bile cebimizden para harcadığımız ve neredeyse tüm kamusal hizmetlerin paralı hale geldiği bir süreçte verginin tanımı tartışmalı hale gelmiştir” dedi.

Başkan Doğan, sendika binasında yaptığı açıklamada geçtiğimiz haftanın Vergi Haftası olarak kutlandığını anımsattı.  Bu hafta dolayısıyla çeşitli etkinliklerin ve kutlamaların yapıldığını ifade eden Doğan, “Sendikamız BES, resmi kutlamalara karşı mesafeli olmuş, bu haftanın ülkemizdeki vergi sisteminin sorunlarının tartışıldığı ve adil bir vergi sistemi için tarafların bir araya geldiği demokratik bir platform olması gerektiğini savunmuştur. Yine bu haftanın maliye emekçilerinin sorunları ve taleplerinin yanı sıra Maliye Bakanlığının demokratikleşmesi için bir mücadele zemini olarak görmüş, görmeye de devam etmektedir. Vergi Haftası’nın yalanlar haftasına dönüştürülmesini kabul etmiyoruz. Bu yıl Vergi Haftası bir yıldır devam eden pandemi sürecinde kutlandı. Yıllardır ödedikleri verginin karşılığını pandemi sürecinde dahi alamayan milyonlarca yurttaşımıza verginin, kalkınmanın temeli olduğundan, vergi bilincinden bahsedildi” dedi.

“VERGİDE ADALET İSTİYORUZ”

Başkan Doğan, pandemi sürecinde anayasal hak olduğu halde vergisel yükümlülükler için mücbir sebep ilan edemeyenlerin, esnafı, çiftçiyi, emekçiyi borç batağına sokanların, sermayedarlara çıkarttıkları istisna, muafiyet ve teşviklere her gün bir yenisini ekleyenlerin Vergi Haftası’nda vergi bilincinden bahsettiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti: “Bir defaya mahsus bin TL pandemi sosyal desteği alan milyonlarca aileye, kısmi çalışma ödeneğine mahkûm edilen milyonlarca işçiye, iş bulamadığı için KYK ve GSS borcunu ödeyemeyen milyonlarca gencimize, ödeyemediği borçları yüzünden icralık olan milyonlarca yurttaşımıza, işsizlere, iş bulmaktan umudunu kestiği için işsiz bile sayılmayan milyonlara, bir yıldır kepenk açamayan esnafa, ürünü tarlada kalan çiftçiye, emeklilikte yaşa takılanlara, aybaşını getiremeyen emekçilere vergi bilinci anlatılıyor.  Toplanan vergilerin lükse, şatafata, faize, geçmediğimiz köprülere, kullanmadığımız yollara harcandığı; eğitime ve sağlığa bile cebimizden para harcadığımız ve neredeyse tüm kamusal hizmetlerin paralı hale geldiği bir süreçte verginin tanımı tartışmalı hale gelmiştir. Sermayedarlara cenneti, emekçilere cehennemi yaşatan vergi adaletsizliğine artık yeter diyor, vergide adalet istiyoruz!”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu