Vali Su ve belediye başkanlarından 18 Mart mesajı

İlk Yayın : 18 Mart 2021 – Son Güncelleme 18 Mart 2021, 10:32

Mersin Valisi Ali İhsan Su başta olmak üzere Akdeniz Belediye Başkanı M. Muhammed Gültak, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla birer mesaj yayınladı.

Vali Su, mesajında, “Milletimiz, söz konusu milli ve manevi değerleri olduğunda gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu ile birbirine kenetlenerek bu değerlerini asla çiğnetmeyeceğini bundan tam 106 yıl önce Çanakkale’de kazandığı bu büyük zaferle tüm dünyaya en güçlü şekilde bir kez daha kanıtlamıştır. Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin canları pahasına koruyarak bizlere emanet ettiği aziz vatanımızı onlardan aldığımız güç ve ilhamla sonsuza kadar yaşatmak, ülkemizi dünyanın en önde gelen devletleri arasındaki yerini pekiştirmek ve milletimizi çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine yükseltmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü’nde; başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan ve millet uğruna şahadet mertebesine erişen aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi sonsuz rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜLTAK: “ÇANAKKALE MUHAREBELERİNİ KAZANDIRAN BU YÜKSEK RUHTUR”

Başkan Gültak ise, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur’ ifadesi ile bizlere vatan toprağı, bayrağı, özgürlüğü, hürriyet ve istikbali düşman tehdidine uğradığında, her türlü yokluğa rağmen, fedakâr ve aziz milletimizin şehit olmayı göze alarak neleri başarabileceğinin, imkânsızı mümkün kılabileceğinin dost-düşman bütün dünyaya ispatı açıkça ortaya koymuştur” dedi.

YILMAZ: “EŞİNE AZ RASTLANIR BİR KAHRAMANLIK DESTANI”

“Çanakkale Zaferi, inanç ve azim içerisinde milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtı ve tarihe altın harflerle yazılan bir destandır” diyen Başkan Yılmaz da, “Eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi’ni iyi anlamalı ve zihnimizden hiçbir zaman çıkarmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yılında bizlere bu kutsal vatan topraklarını armağan eden başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

BOZDOĞAN: “TÜM ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUM”

“Çanakkale Zaferi” denildiğinde aklına Mustafa Kemal Atatürk, şehitler ve Nusret Mayın Gemisi’nin geldiğini dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, mesajında şunları kaydetti: “Çanakkale Zaferi’nin 106. Yılında başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Onlar bu vatan için fedakarca savaşan birlik aşkıyla vatan aşkıyla düşmana karşı koyan asil insanlardır. Ayrıca Çanakkale Savaşı sırasında boğaza döşediği mayınlarla hem savaşın hem de ülkenin kaderini değiştiren Nusret Mayın Gemisi’nin şehrimizde bulunması da bizlere ayrı bir gurur veriyor.”

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu