Vali Su Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamındaki Söyleşi’ye Katıldı

İlk Yayın : 23 Nisan 2021 – Son Güncelleme 23 Nisan 2021, 08:59

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında Mersin Üniversitesi (MEÜ) Turizm Fakültesi tarafından organize edilen ‘Söyleşi’ Vali Ali İhsan Su’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Çevrimiçi olarak düzenlenen programa; MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, Turizm Fakültesi Dekanı Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Emre Duru, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından yaptığı konuşmasına Turizm Haftasını kutlayarak başlayan Vali Su, turizm sektörünün ülkemiz ve ilimiz için önemini vurgulayarak, pandemi sonrası yapılması gereken çalışmaların şimdiden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmasının devamında Mersin’in çok önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten Vali Su, ilimizin turizmin hemen hemen her çeşidini gerçekleştirme imkanına sahip bir kent olduğunun altını çizdi.

İlimizde mevcut turizm potansiyelini iyileştirmenin yanı sıra turizme kazandırmaya yönelik çalışmaların Valiliğimiz koordinesinde kurum ve kuruluşların işbirliği ile yapılmaya devam edildiğini söyleyen Vali Su; “ İlimizin bir turizm cazibe merkezi haline gelmesi için çok ciddi çalışmalar ve tanıtımlar yapıyoruz. Her alanda olduğu gibi özellikle turizm alanındaki çalışmalarımızda da bize her zaman destek veren Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a şükranlarımı arz ediyorum. Biz de tüm dinamiklerle birlikte el ele vererek çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah bu gayret ve çalışmalarımız sonucu ilimiz muhteşem bir cazibe merkezi haline gelecektir.” dedi.

Programda MEÜ Rektörü Prof. Dr. Çamsarı ile Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atasoy da birer konuşma gerçekleştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu