Vali Su ‘Kırmızı Çizgi’ çekti

Mersin’de ‘Kırmızı Çizgi’ etkinliğiyle yaya geçitleri kırmızıya boyandı

İlk Yayın : 30 Mart 2021 – Son Güncelleme 30 Mart 2021, 13:40

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sosyal medya hesabından duyurduğu “30 Mart’ta Kırmızı Çizgimizi çekiyoruz” paylaşımının ardından Mersin Valisi Ali İhsan Su ve beraberindeki öğrenciler, kent merkezinde düzenlenen etkinlikle yaya geçidine kırmızı çizgi çekti. Büyükşehir Belediyesi ekipleri de geceden sabaha kadar trafik ışığı olmayan yaya geçitlerini kırmızıya boyadı.

Tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de yaya geçitlerinde kırmızı çizgi dönemi başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” sloganıyla başlatılan farkındalık çalışması kapsamında Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı Mersin Oteli karşısında trafik ışığı bulunmayan yaya geçinde etkinlik düzenlendi. Mersin Valiliği tarafından düzenlenen etkinliğe Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, İl Jandarma Komutanı Albay Necip Çarıkçıoğlu, İl Emniyet Müdür Vekili Ömer Akpınar, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Diyadin Özer ile polis ve jandarma ekipleriyle öğrenciler katılım gösterdi. “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” yazılı döviz taşıyan öğrencilerle birlikte yaya geçidine gelen Vali Ali İhsan Su, geçitteki çizgilerden birini kırmızıyla boyadı. Vali Su’nun boya rulosuyla geçide kırmızı çizgi çekmesi renkli görüntüler oluşturdu. Farkındalık etkinliği ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Vali Su, İçişleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda tüm illerde olduğu gibi Mersin’de de yaya güvenliğine yönelik 2019 yılından itibaren bir dizi kampanya ve çalışmaları başlattıklarını hatırlattı.  Çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Vali Su, ‘Öncelik hayatın, öncelik yayaların’ kampanyasıyla 2019 yılının yaya öncelikli trafik yılı ilan edildiğini hatırlattı. Bu kampanyayı sürdürmeye devam ettiklerinin altını çizen Vali Su, şunları kaydetti: “İnanıyorum ki bu kampanyamızla 2021 yılında da 2020 yılına göre biraz daha netice alacağız. Ben bu anlamda tüm sürücülerimizi bir kez daha bu kampanyaya destek vermeye, bu konuda bilinçli olmaya davet ediyorum. Bu konuda kurallara uyan tüm sürücülerimize yayalarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Vali Su, açıklamasının ardından toplu taşıma araçlarına binerek şoförleri vatandaşları yaya önceliği konusunda bilgilendirip uyarılarda bulundu.

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” sloganıyla başlatılan farkındalık çalışması kapsamında 4 merkez ilçedeki 40 noktanın yaya geçitlerine kırmızı şerit çizdi. 30 Mart sabahından itibaren Mersinliler yaya geçitlerinde kırmızı çizgileri, reklam panolarında ise “Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” mesajını görerek güne başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu