“Üzüm üreticileri görmezden geliniyor”

İlk Yayın : 22 Haziran 2021 – Son Güncelleme 22 Haziran 2021, 10:01

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, üreticilerin mazot, gübre, ilaç, işçilik maliyetlerinin geçtiğimiz yıllara göre misli misli artmasına rağmen, iktidarın üzüm üreticilerini görmezden gelmeyi sürdürdüğünü söyledi.

CHP İlçe Başkanı Varal, Gençlik Kolları Başkanı Adil Bal ve partili gençlerle birlikte, bölgenin önemli üzüm üretim alanları arasında yer alan Dedeler Mahallesi Killik mevkiinde bağcılarla bir araya geldi.

Başta bölgeye özgü Tarsus Beyazı üzüm olmak üzere, diğer üzüm çeşitlerinin hasadına az bir zaman kalması münasebetiyle üreticilerle bir araya gelerek, bol kazançlar dileklerini ileten Başkan Varal, burada Taşkuyu Mahalle Muhtarı Ersin Pan, Dedeler Mahalle Muhtarı Mehmet Yılmaz ve Çiriştepe Mahalle Muhtarı Yaşar Can ile üreticilerle bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesi’nin mahallelere verdiği hizmetleri ve planlanan projelerin konuşulduğu sohbet toplantısının ardından Başkan Varal, Sucular Mahallesine giderek yurttaşları dinledi, gençlerin futbol maçına eşlik etti.

CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, ziyaretler sırasında yaptığı konuşmalarda, “Üreticilerimizin mazot, gübre maliyetleri geçen yıllara göre misliyle artmış iken iktidar üzüm üreticilerini görmezden gelmeyi sürdürüyor. Bir yıllık emeklerinin karşılığı büyük kartellerin eline teslim ediliyor.

Üreticilerimiz çaresiz ve umutsuz değiller. CHP iktidarında emeğini esas alarak geçinen çiftçilerimizin ister Ziraat Bankası, ister başka bankalardan, ister tarım kredi kooperatiflerinden kredi çekmiş olsun, faizlerini sileceğiz.

Küçük üreticilerimizin için de Aile Destekleri Sigortası’nı getireceğiz. Küçük üretici ailenin temeli kadının banka hesabına her ay karşılıksız asgari düzeyde para yatırarak, çoluk çocuğun temel ihtiyacını gidereceğiz. Bu konularla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Başkan Varal, “CHP’li Belediyelerimiz tarafından halkımıza karşılıksız olarak HalkKart, HalkMarket, Mahalle Mutfağı, bebeklere mama bez desteği, çocuklara süt dağıtımı, öğrencilerimize eğitim maddi desteği ve kurs desteği verilmekte. Genelgelerle işyeri kapanmış olan esnafın oturduğu konutun su bedellerinin 500 TL’ye kadar olan kısmı Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılandı. Öyle ki pandemide hiç su kesilmedi, icraya verilmedi, askıda fatura uygulaması başlatıldı, ihtiyaç sahiplerine el uzatıldı.

Pandemi döneminde kimsenin borcundan dolayı suyu kesilmedi. Talep eden herkese erzak desteği verildi, ücretsiz maske ve temizlik malzemeleri dağıtıldı. Belediyelerimiz engellemelere rağmen altyapı çalışmalarını arttırarak sürdürdü. Yereldeki başarımız ile genel iktidara yürüdüğümüzü bir kez daha vurgulamak isterim.

Türkiye’yi de aklı başında, tutarlı, israfa son veren, harcadığı her kuruşun hesabını millete vermekten onur duyan bir siyasi anlayışla yöneteceğiz… Temiz siyaset, ahlaklı siyaset, halkına hesap veren iktidar CHP ile geliyor!“ şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu