Üretici kazanıyor çocuklar gülüyor

İlk Yayın : 20 Nisan 2021 – Son Güncelleme 20 Nisan 2021, 13:41

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ile Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi’nin iş birliğiyle Gülnarlı üreticilerden 10 bin kilogram kuş üzümü alındı. 50 gramlık paketler haline getirilen kuş üzümleri, salgın sürecinde çocukların evlerine ulaştırılan okul sütleriyle birlikte dağıtıma çıktı. Geçen hafta sonu 3 ilçenin 23 mahallesinde çocukların kapısını çalan ekipler, ilerleyen günlerde de dağıtımları sürdürecek.

‘Süt Senin Gurur Mersin’in’ projesi kapsamında geçen yıl eğitim-öğretim döneminde çocuklara ulaştırılan 1,2 milyon kutu okul sütünün sayısı bu sene 1,5 milyona yükseldi. Salgın sürecinde eğitime uzaktan devam eden çocuklar için her ev bir okula dönüştü. Büyükşehir, okul sütlerini salgın sürecinde çocukların evlerine ulaştırmaya başladı. Dağıtılan sütlere bir de Gülnar kuş üzümü paketleri eklendi.

Büyükşehir, Gülnarlı üreticilerden S.S. Gülnar Çukurasma, Tozkovan, Üçoluk Kuş Üzümü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin katkısıyla 10 bin kilogram kuş üzümü satın aldı. 50 gramlık paketler haline getirilen kuş üzümlerinin dağıtımı başladı. Büyükşehir’in sağladığı destek Gülnarlı üreticilere de nefes aldırdı. Yaklaşık 200 bin çocuğa ulaştırılacak kuş üzümleri ilk etapta Akdeniz, Toroslar ve Tarsus ilçelerindeki toplam 23 mahalledeki binlerce çocuğa ulaştı. Ekipler kapıları tek tek çalarak çocuklara süt ve kuş üzümü paketlerini teslim etti.

“200 mililitrelik sütlerimizi çocuklarımıza dağıtıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nde Gıda Mühendisi olarak görev yapan Bilge Küçükkubaş, okul sütü projesinden bahsederek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in Süt Senin Gurur Mersin’in projesi kapsamında, çocukların süt ihtiyacını karşılamak ve aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla okulların kapalı olduğu dönemlerde evlere süt dağıtımlarını gerçekleştiriyoruz. 1,5 milyon süt dağıtmayı hedefliyoruz. 200 mililitrelik sütlerimizi çocuklarımıza dağıtıyoruz. Sokağa çıkma yasağı olduğu için bütün çocuklarımızı evde bulma imkanımız oluyor ve daha fazla çocuğa ulaşıyoruz” diye konuştu.

“Amaç üreticiye katkı sağlamak”

Gülnar kuş üzümü paketlerine de değinen Küçükkubaş, “Bunun amacı üreticilerimize katkı sağlamak. Gülnarlı üreticilerden kooperatifler aracılığıyla aldığımız 10 bin kilogram kuş üzümünü 50 gramlık paketler halinde çocuklarımıza sütün yanında dağıtıyoruz” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu