Ünlü edebiyatçı Suna Tanaltay’a vefasızlık

İlk Yayın : 7 Mart 2021 – Son Güncelleme 7 Mart 2021, 12:32

MERSİN(ACİL HABER) -Mersin’de yaşamını yitiren psikolog, eğitmen ve yazar Suna Tanaltay, bugün Cuma namazı sonrası toprağa verildi. Ünlü edebiyatçının cenazesine kent protokolünden kimsenin katılmaması vefasızlık olarak yorumlandı.
Alzheimer Derneği’nin Bakım Merkezi’nde kalan 88 yaşındaki Suna Tanaltay, yaşlılığa bağlı kalp rahatsızlığı nedeniyle bir süre önce Forum Yaşam Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Burada tedavi altında bulunan Tanaltay, dün sabah saatlerinde bir anda fenalaşarak yaşamını yitirdi.

Türkiye’yi dolaşarak “Sevgi, Saygı, Hoşgörü” konulu söyleşiler yapan ve TÜBİTAK’ta “Medyada ve İnsan İlişkilerinde Sevgi ve Saygı” dersleri veren Mersinli psikolog, eğitmen ve yazar Suna Tanaltay’ın cenazesi Mersin Şehir Mezarlığı’nda cuma namazı sonrası düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. Türkiye’nin önemli bir değeri olan Tanaltay’ın cenazesine bir avuç seveni dışında Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi dışında bir yöneticinin katılmaması tepki çekti. Tanaltay pandemi kuralları çerçevesinde sonsuzluğa uğurlandı.

SUNA TANALTAY KİMDİR?

22 Nisan 1933 yılında Mersin’de dünyaya gelen Suna Tanaltay, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden 1957 yılında mezun oldu ve Çapa Tıp Fakültesi’nden psikiyatri sertifikası aldı. Kandilli Kız Lisesi ve Kabataş Erkek Lisesi’nde psikoloji, felsefe ve edebiyat öğretmeni olarak görev yapan Tanaltay, 1958 yılından 1979 yılına kadar Çapa Psikiyatri Kliniği’nde psikolog olarak da görev yaptı. Psikiyatrist, yazar ve şair olarak tanınan eşi Dr. Erdoğan Tanaltay ile muayenehane açtı ve eşiyle Türkiye’yi dolaşıp ‘Sevgi, Saygı, Hoşgörü’ konulu söyleşiler yaptı. TÜBİTAK’ta ‘Medyada ve İnsan İlişkilerinde Sevgi ve Saygı’ dersleri verdi.

Psikiyatrist, yazar ve şair olarak tanınan eşi Erdoğan Tanaltay ise 21 Ocak 2014 tarihinde hayatını kaybetmişti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu