Trafik magandaları tutuklandı

Irak uyruklu bir şahsı taşlarla öldüresiye dövmüşlerdi…

İlk Yayın : 17 Mayıs 2021 – Son Güncelleme 17 Mayıs 2021, 13:07

Mersin’in Bozyazı ilçesinde trafikte tartıştıkları Iraklı bir kişiyi darp eden 3 kişiden 2’si tutuklandı. Darp edilen sürücünün Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Erbil kentinden gelmesinden dolayı ırkçı saldırı yapıldığı iddialarını ise Mersin Valiliği yalanladı. Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu dönemde ülkemizde Irkçılığa asla geçit verilmemelidir. Bu hastalıklı zihniyete son vermek için ırkçı saldırganların adalet önünde hak ettiği cezaya çarptırılması gerekmektedir. Çünkü ırkçılık insanlık suçudur” dedi.

 

Edinilen bilgiye göre Antalya’da tatil yapmak üzere ülkesinden aracıyla yola çıkan Irak vatandaşı M.M.K. ailesiyle birlikte Mersin’in Bozyazı ilçesi Gözsüzce Mahallesi Sırtlan mevkisinde trafik kazasına karıştı. İddiaya göre karşı araçtaki M.F.O, M.B.S ve S.O., ailesinin gözü önünde Iraklı M.M.K’yı dap etti. Kafasına taşla vurulan M.M.K bir anda kanlar içinde kaldı. Çevredekilerin yardımına koştuğu yaralı hastaneye kaldırılırken saldırganlar olay yerinden kaçtı.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ GÖRDÜ

Saldırıya uğrayan sürücü M.M.K’nın başından kan geldiği görüntüsü çevredeki bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Görüntülerde yerde yatan sürücünün başına gelen yakınları feryat figan ederken saldırıyı yapan kişilerin kullandığı iddia edilen bir araçta yer alıyor. O araç bir s üre sonra kaçarak olay yerinden uzaklaşıyor. Görüntülerin bir anda sosyal medyada yayınlaması üzerine bir çok kişi Kürdistan Bölgesel Yönetimi plakalı araç kullanan sürücünün ırkçı saldırıya uğradığını iddia ederken bu konuda Mersin Valiliği’nden açıklama geldi.

 

MERSİN VALİLİĞİNDEN IRKÇILIK AÇIKLAMASI

Mersin’in Bozyazı ilçesinde yaşanan bir trafik kazası sonucu meydana gelen kavganın ırkçı bir saldırıya dönüştüğü iddialarıyla ilgili Valilikten resmi açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımların asılsız olduğu, dayak yiyen Irak uyruklu kişinin taburcu edildiği ve aile fertleriyle birlikte ilçede misafir edildikleri bildirildi. Konu ile ilgili Mersin Valiliği’nden yapılan açıklamada Bozyazı İlçesi Gözsüzce Mahallesi Sırtlan mevkiinde D-400 karayolu üzerinde 13 Mayıs 2021 günü saat 16.00 sıralarında Kuzey Irak’ın Erbil şehrinden yola çıkarak, Antalya’ya gitmekte olan Irak vatandaşı bir ailenin içinde bulunduğu araç ile Bozyazı nüfusuna kayıtlı üç vatandaşın içinde bulunduğu aracın maddi maddi hasarlı trafik kazasına karıştığı ifade edildi. Kaza sonrası taraflar arasında başlayan sözlü tartışmanın yaralamalı kavgaya dönüştüğü ve Irak uyruklu vatandaşın araç sürücüsü diğer araçta bulunan şahıslarca darp edildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Olay trafik kazası nedeniyle yaşanmış olup bazı sosyal medya hesaplarında çarpıtılarak yapılan paylaşımlar asılsız olup tamamen adli bir olaydır. Olay ile ilgili olarak 3 şüpheli gözaltına alınmış olup adli süreç devam etmektedir. Irak vatandaşı M.M.K isimli şahıs Anamur Devlet Hastanesinde tamamlanan tedavinin ardından 14.05.2021 tarihinde taburcu edilmiştir. Büyük bir üzüntü duyduğumuz olayda yaralanan Iraklı şahıs ve ailesi ilçemizde bizim misafirimizdir.”

 

SALDIRGANLAR YAKALANDI

Olayın ardından harekete geçen jandarma ekipleri olaya karışan 3 zanlıyı gözaltına aldı. İfadelerinin ardından mahkeme sevk edilen M.F.O. ve M.B. ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs, mala zarar verme ve halkı kin ve nefrete teşvik etmek’ suçlarından tutuklandı. S.O. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

 

“IRKÇILIK İNSANLIK SUÇUDUR”

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, olay sonrası yaptığı yazılı açıklamasında, Mersin’in Bozyazı ilçesinde Erbilli aileye yönelik yapılan kınayarak, “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu dönemde ülkemizde Irkçılığa asla geçit verilmemelidir. Bu hastalıklı zihniyete son vermek için ırkçı saldırganların adalet önünde hak ettiği cezaya çarptırılması gerekmektedir. Çünkü ırkçılık insanlık suçudur. Olayın ciddi şekilde takip edilmesi soruşturması ve ırkçılık boyutu ile ele alınması hususunda olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz” ifadesini kullandı.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu