Toroslar’da hareketlilik yükseldi

"Toroslar Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftası'nı Dolu Dolu Etkinliklerle Kutluyor"

İlk Yayın : 21 Eylül 2021 – Son Güncelleme 21 Eylül 2021, 10:41

Toroslar Belediyesi, sağlıklı ve sürdürülebilir bir kent yaşamı için Avrupa Hareketlilik Haftası’na bu yıl da birbirinden renkli etkinlik ve spor aktiviteleriyle katıldı. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da etkinliklerde yer alarak hareketliliğe dikkat çekti. “Sürdürülebilir Ulaşım; Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik” temasıyla düzenlenen hafta kapsamında etkinlikler, belediye personeli arasında düzenlenen “Masa Tenisi ve Dart Turnuvası” ile başladı. Yarışmanın birincisi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü personeli Melih Öncüt, ikincisi Süleyman Gök, üçüncüsü ise Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Salih Kahraman oldu. Yarışmada dereceye giren personele kupaları takdim edildi.

“Güvenli Bisiklet Kullanımına Teşvik”

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik etmek için kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nda, Toroslarda eğitim gören öğrenciler de unutulmadı. Öğrencilere, uzman eğitmen eşliğinde “Bisiklet Sürüş Eğitimi” verilerek bisiklet ile okullarına güvenle gitmeleri amaçlandı.

“Arabasız Gün Etkinliği Yoğun İlgi Gördü”

Belediye, Arabasız Gün etkinliği için Demirtaş Mahallesi’ni trafiğe kapattı, çocukları ve mahalle sakinlerini birçok sportif ve eğlenceli etkinliklerle buluşturdu. Kişileri bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarının kullanılmasına teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü. TORTEK atölyeleri, halk oyunları, tenis, basketbol, cimnastik, paten, kaykay, ilizyon gösterisi gibi birçok aktivitenin yer aldığı etkinlikte, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, çocukların sevgi gösterileriyle karşılandı. Demirtaş Mahalle Muhtarı Abdulselam Aksu, çocukların dolu dolu bir gün geçirdiğini belirterek mahallelerinde düzenlediği etkinlikler için Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.

Başkan Yılmaz: “Sizlerin Yüzü Gülünce Bizim de Yüzümüz Gülüyor”

Etkinliklere kendisi de katılarak çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Yılmaz ise Avrupa Hareketlilik Haftası’nın, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde yapıldığını kaydederek; “Kent hayatının yarattığı zorluklar, stres, hareketsizlik nedeniyle yaşanan sağlık problemleri noktasında farkındalık yaratmak amacıyla hafta kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyoruz” dedi. Tüm çocuklara seslenen Başkan Yılmaz, bu etkinliklerin devam edeceğini belirterek; “Toroslar Belediyesi olarak en güzel hizmetleri sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Sizlerin yüzü gülünce bizim de yüzümüz gülüyor. Hepiniz çok özel çocuklarsınız. Bizler, geleceğimiz olan çocuklarımızı koşulsuz seviyoruz” diye konuştu.

“Doğa Yürüyüşü ile Hareketli Yaşama Farkındalık Oluşturuldu”

Toroslar Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında doğa yürüyüşü de düzenledi.  Yeniköy Mahallesi’nden başlayıp Aladağ Mahallesi Kızılgeçit Köprüsü’nde tamamlanan “Bisiklet ve Yürüyüşle Toroslar’ı Keşfet” etkinliğine bisikletli gruplar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri de eşlik etti. Mersinliler Toroslar’ın eşsiz doğası eşliğinde bisiklet sürerek ve yürüyerek, sporun, hayatın bir parçası haline gelmesinin önemine vurgu yapıldı.

“Toroslar’da Kros Heyecanı”

Avrupa Hareketlilik Haftası’nda kros müsabakaları heyecanı da yaşandı. Toroslar Belediyesi’nin düzenlediği müsabakada çocuklar ve gençler kıyasıya yarıştı.  Çağdaşkent Mahallesi’nde bulunan 68’liler Ormanı’nda 6 kategoride yapılan yarışların sonucunda madalya ve kupalar sahiplerini buldu. Dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.

Özel Çocuklar “Engelleri” Sporla Aşıyor

Toroslar Belediyesi’nin açtığı spor eğitimine katılan özel bireyler de Avrupa Hareketlilik Haftası’nda sağlıklı yaşama ve hareketliliğe sporla dikkat çekti ve eğlenceli bir gün geçirdi. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, ilçede yaşayan otizmli, down sendromlu ve mental özel bireylerin sosyal hayata daha kolay adapte olmalarının amaçlandığı spor eğitiminin önemine vurgu yaparak; “Özel bireylerin sağlıklı yaşamlarına katkı sunmak ve gelişimlerini desteklemek için  spor yapmalarına önem veriyor ve bu konuda onları destekliyoruz. Onların gülen yüzü her şeye değer” ifadelerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu