Toroslar’da bayram coşkusu

İlk Yayın : 20 Mayıs 2021 – Son Güncelleme 20 Mayıs 2021, 13:15

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, pandeminin gölgesinde kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı evlerinde karşılayan hemşehrilerine, bayram heyecanını doyasıya yaşattı.

Toroslar Belediyesi’nin 19 Mayıs Bayramı Tırı, marşlar eşliğinde bayraklarla ilçeyi karış karış dolaştı, sokaklar şenlendi. Başkan Yılmaz da tırın üzerinden gönül selamı göndererek tüm gençlerin ve hemşehrilerinin bayramını kutladı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak “Milli Mücadeleyi” başlatmasının 102’nci yıl dönümü, Toroslar Belediyesi’nin bayram tırı ile bu yıl da coşkuya dönüştü.

 

Belediye, bayram coşkusunu mahalle mahalle, sokak sokak evlere taşıdı. 7’den 70’e herkes tüm neşeleriyle evlerinin önünden, pencerelerinden, balkonlarından ve iş yerlerinden bu coşkuya katıldı. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da 19 Mayıs tırından gençleri ve hemşehrilerini selamlayarak bayramını kutladı. İlçenin dört bir yanında korteji takip eden vatandaşların yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılanan Başkan Yılmaz, çocuklara ve gençlere tırın üzerinden Türk Bayrağı dağıttı.

Başkan Yılmaz; “Bizler Millet Olarak Her Türlü Zorluğundan Üstesinden Gelmişiz”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından hemşehrilerine seslenen Başkan Yılmaz; “Hepimizin ezbere bildiği gibi 19 Mayıs, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak üzere Samsun’a adım attığı ve Anadolu insanının kendisine biçilen rolü kabul etmediği gündür. Milletimizin ileriye doğru attığı ilk adımdır. Bu ilk adımdan sonra memleketimizin her yerinde organize olmuş Kuvayi Milliyeciler bir araya geldiler ve bu vatanı kurtardılar. Bu vatanı kurtaran kahramanlar, sizlerin, bizlerin dedeleriydi. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ı bayram olarak Türk gençliğine armağan etti. 19 Mayıs’ta yakılan meşale o gün dedelerimizin ellerindeydi bugün ise siz gençlerimizin ellerinde. Bizler ve sizler var oldukça devletimiz ilelebet payidar kalacaktır. Bu kutlu mücadelede kan veren, can veren, alın teri döken başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun ” diye konuştu. Bayram coşkusunu pandemi nedeniyle bu yıl da buruk yaşadıklarını ancak daha sağlıklı günlerde yine meydanlarda hep beraber kutlamayı temenni ettiklerini kaydeden Başkan Yılmaz; “Bizler her türlü zorluklardan mucize çıkarmayı bilen bir milletiz. Pandemi şartlarında bu coşkuya ortak olan tüm hemşehrilerimize ayrı ayrı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu