Toroslar motosiklet tutkunlarını ağırladı

İlk Yayın : 20 Mayıs 2021 – Son Güncelleme 20 Mayıs 2021, 13:23

Belediye bünyesinde açtığı Motor Sporları kursu ile özellikle gençlere motosiklet kültürünü aşılamak ve güvenli sürüş tekniklerini öğretmek adına çalışmalar yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, motor tutkunlarını “Motosiklet Sürüş Becerileri Etkinliği’nde” buluşturdu.

 Erkekler kategorisinde birinci olan Berkay Şenel, aldığı kupayı geçtiğimiz yıllarda motosiklet kazasında kaybettiği babasına ithaf ederek, güvenli sürüşün önemine dikkat çekti. Toroslar Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında “Motosiklet Sürüş Becerileri Etkinliği” düzenledi. Türkiye’de ilk olarak Mersin’in Toroslar İlçesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, 2’si çocuk, 4’ü kadın ve 23 erkek sporcu olmak üzere 29 motor tutkunu yer aldı. Etkinlik öncesi sporcular, Toroslar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Motor Sporları Kursu’na da katılarak Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun lisanslı eğitmenlerinden eğitim de aldı. Çağdaşkent Mahallesi’nde bulunan Toroslar Cumhuriyet alanı, motosiklet pist alanına dönüştürülürken, 0-250 cc ile 250-400 cc statülerinde 17-23 yaş kategorisinde kıyasıya yarışan sporcular, birbirinden ilginç hareketleriyle adeta nefesleri kesti.

7 Yaşındaki Can ve 11 Yaşındaki Hediye de Yarışlara Katıldı

Mersin Valiliği himayesinde, Toroslar Belediyesi, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Motosiklet Federasyonu ile Mersin Motosiklet Spor Kulübü işbirliğinde gerçekleştirilen Motosiklet Sürüş Becerileri Etkinliği’ne 7 yaşındaki Can Alp ve 11 yaşındaki Hediye Köprübaşı da katılarak becerilerini gösterdi. Her iki minik sporcu da sürüş teknikleriyle izleyicilere unutulmaz anlar yaşatırken, ödülleri birincilik oldu. Yarışların ardından dereceye girenlere kupa ve madalyaları düzenlenen bir törenle verildi. Kadınlar kategorisinde birinci olan sporcu Beyza Durgun ise erkekler kategorisinde katıldığı 0-250 cc statüsünde de ikinciliği hak etti. Motosiklet Tutkunu Berkay Şenel, Birincilik Kupasını

Motosiklet Kazasında Kaybettiği Babasına İthaf Etti

250-400 cc statüsünde yarışan sporcu Berkay Şenel ise kazandığı birincilik kupasını geçtiğimiz yıllarda motosiklet kazasında kaybettiği babasına ithaf ederek, güvenli sürüş teknikleri eğitiminin verildiği Toroslar Belediyesi Motor Sporları kursunun önemine değindi. Şenel, spora ve sporcuya sunduğu desteklerinden ötürü Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a da teşekkür etti. Daha sonra yarışmaya katılan tüm sporculara da günün anısına madalya takdim edildi.

Başkan Yılmaz: “Gençlerimizin Spora Yönelmesini Önemsiyoruz”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Motosiklet Sürüş Becerileri Etkinliği’ne katılarak yarışan tüm sporculara teşekkür etti. “Çocuklarımızın ve gençlerimizin kötü alışkanlıklara değil, spora yönelmesini önemsiyoruz” diyen Başkan Yılmaz; “Toroslarımızın, Mersinimizin dünya spor kentleri arasında hak ettiği yeri almasını hedefliyor ve bu yönde çalışıyoruz. Spora ve sporcuya olan desteklerimiz artarak devam edecektir. Etkinliğimize katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyor, dereceye girenleri tebrik ediyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” dedi. Toroslar Belediyesi tarafından 17-23 yaş kategorisinde verilen Motor Sporları Kursu’na katılmak isteyenler, 0324 322 72 00 numaralı telefondan Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileriyle görüşebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu