Toprak Sami için kök hücre bağışında bulundular

İlk Yayın : 7 Nisan 2021 – Son Güncelleme 7 Nisan 2021, 14:17

Mersin’de Eğitim-Sen üyeleri lenfoma tedavisi gören Güneş ailesinin 5 yaşındaki çocukları Umut Sami’ye ilik nakli yapılması için kök hücre bağışında bulundu. Sendikanın Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, kök hücre bekleyen hastalara umut olmak için donör kampanyası başlattıklarını söyledi.

Mersin’de yaşayan Güneş ailesi, 5 yaşındaki çocukları Toprak Sami Güneş’i 6 ay önce rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığında amansız hastalığa yakalandığını öğrendi. Toprak’a yapılan tetkikler sonucu Non-Hodgkin Lenfoma teşhisi konuldu. Güneş ailesi 5 yaşındaki oğullarını tedavi ettirmek için 6 aydır Ankara’da yaşamaya başladı. Güneş ailesi hastalığının tekrar nüksetmesi nedeniyle oğullarına ilik nakli yapılması için kampanya başlattı. Ailenin bu çağrısına Eğitim Sen Mersin Şube üyeleri duyarsız kalmadı. “5 dakikanı ayır Toprak Sami’ye umut ol” kampanyası ile destek veren eğitimciler Eğitim Sen Şube Başkanı Mahmut Sümbül ile birlikte Forum AVM önündeki Kızılay Kan Merkezi’ne giderek kök hücre bağışında bulundu.

Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, Toprak Sami nezdinde kök hücre tedavisi bekleyen tüm hastalar için donör kampanyası başlattıklarını söyledi. Kampanya ile çocuklara umut olmaya çalıştıklarını ifade eden Sümbül şunları söyledi: “Biz eğitim ve bilim emekçileri olarak hem bugün hem bundan sonra bu duyarlılıkla çocuklarımızı lösemiden, hastalıklardan korumak için çalışmalarımız devam edecek. Bu kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum.”

NON-HODGKİN LENFOMA NEDİR?

Non-Hodgkin lenfoma (NHL) tek bir özelliği paylaşan farklı kan kanserleri grubu için kullanılan terimdir. Bu hastalık anormal B lenfositlerden kaynaklanan B hücreli lenfomalar ve anormal T lenfositlerden kaynaklanan T hücreli lenfomalar olarak 2 gruba ayrılır. B hücreli lenfomalar daha sık ortaya çıkar. Hastalık lenf düğümlerinde, dalak gibi lenfoid dokularda ortaya çıkabilir veya mide, barsak gibi organlardaki lenf dokusundan kaynaklanabilir. Malign lenfoid hücreler kan ve lenf dolaşımı aracılığı ile vücudun diğer kısımlarına da yayılabilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu