Tırnakçı hırsızlar pişman oldu

İlk Yayın : 14 Mart 2021 – Son Güncelleme 14 Mart 2021, 09:12

Mersin’de piknik malzemesi alma bahanesi ile girdikleri marketlerden kasiyerin kafasını karıştırarak verdikleri parayı geri aldıkları gibi birde para üstü alan 2 kişi polis tarafından kıskıvrak yakalandı. Tırnakçılık suretiyle hırsızlık yapmak için Adana’dan geldiği öğrenilen iki şüpheli adliyeye sevk edilirken gazetecilerin pişman mısınız? yönündeki sorusuna  “Biz buraya piknik yapmaya geldik. Tırnakçılık yapmaya gelmedik. Bir daha da Mersin’e gelmeyiz” şeklinde cevap verdi.

Mersin’de piknik malzemesi alma bahanesi ile girdikleri marketlerden kasiyerin kafasını karıştırarak verdikleri parayı geri aldıkları gibi birde para üstü alan 2 kişi polis tarafından kıskıvrak yakalandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri ekmek büfesi işleten A.K’den tüp başlığı ile ekmek, yine market işleten C.Y. isimli kadından ise sigara ve tavuk aldıktan sonra kasiyerlerin kafasını karıştırarak hem verdikleri parayı hem de para üstü alan 2 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. İş yerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen ekipler şahısların Adana plakalı bir otomobil ile olay yerinden uzaklaştıklarını belirledi. Ekipler yaptıkları çalışmalar sonunda içinde 4 kişinin olduğu otomobili Pozcu Türk Telekom binası yanında yakaladı.

Araçta yapılan aramada marketlerden alınan malzemelerin yanında 6 adet sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi.

Adana’da yaşayan 4 şüphelinin kiraladıkları otomobil ile piknik yapma bahanesi ile Mersin’e geldikleri öğrenildi. Tırnakçılık yöntemiyle gerçekleşen hırsızlık olayı güvenlik kamerası tarafından da görüntülendi. İki şüpheli tüp ve su ve ekmek satılan markete girerek, ceplerindeki 100 lirayı bozdurmak istediklerini söyledi. Şahıslardan biri 100 lirayı market çalışanına uzatırken diğeri ise kafa karıştırmak maksadıyla soru sordu. Oyaladıkları market çalışanından vermedikleri parayı bozduruyormuş gibi yapan ve üzerine iki de 50 TL alan şüpheliler, daha sonra aldıkları parayla da marketten alışveriş yaptı. Şüpheliler daha sonra bir girdikleri bir marketteki kadın kasiyerin kafasını karıştırarak aynı yöntemle hem alış veriş yaptı hem de verdikleri parayı geri aldı.

Sorgularının ardından 4 şahıstan A.S. (38) ve A E. (27) olayla ilgilerinin olmadığı anlaşılarak serbest bırakıldı. S.E. (22) ve K.E. (21) ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler adliyeye sevk edilirken gazetecilerin pişman mısınız? Şeklindeki sorusuna “Biz buraya piknik yapmaya geldik. Tırnakçılık yapmaya gelmedik. Bir daha da Mersin’e gelmeyiz” şeklinde cevap verdi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu