Tencere kaynamıyor

Başkan Seçer, pandemi sürecindeki zorlu sınavı anlattı... 

İlk Yayın : 17 Mayıs 2021 – Son Güncelleme 17 Mayıs 2021, 13:04

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’den İçel TV, Sun Tv, Kanal 33 ile Adana’dan Kova TV’nin ortak canlı yayınına katılarak, pandemi nedeniyle yaşanılan zorlu süreçte ağırlık verdikleri sosyal hizmetleri anlattı.  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bölgenin 4 televizyon kanalının ortak yayınında sosyal politikalar konusundaki çalışmaları anlattı. Pandemi döneminde önemli bir sosyal sorumluluk üstlendiklerini belirten Seçer, “İnsanlar mutfakta tencere kaynatamıyor, çocuklarına aş pişiremiyor” dedi.

Başkan Seçer Gazeteci Ahmet Özdemir’in sunduğu “Başkan Özel” programına konuk oldu. Pandemi sürecinde seferber oldukları hizmetleri anlatan Başkan Seçer, sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini, kentteki ihtiyaç sahibi vatandaşları unutmadıklarını söyledi. Mersin’in sosyo-ekonomik yapısı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, “Sosyal politikalar bizim için olmazsa olmaz. Tabi ki kentin üst yapısı, alt yapısı, parkı, sanatı, kültürü bunlar hep olacak. Hep konuşacağız, hep yapacağız. Onlara yönelik de vizyonumuz, projelerimiz var ama insanlar aç iken, yoksul iken, bakıma ihtiyacı var iken de onları görmemezlikten gelemeyiz. Kendimize sanal, pembe bir tablo çizemeyiz. Mersin’in böyle bir yönü var. Onun için yönetime geldik ve sosyal politikalarla başladık” ifadelerini kullandı.

“BİZİM ŞİKAYET ETMEK, AF DİLEMEK GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ YOK”

Başkan Seçer, uyguladıkları sosyal projelerin değerinin pandemi gibi olağanüstü koşullarda daha iyi ortaya çıktığını belirterek, şöyle devam etti: “Pandemi tedbirlerinin yan etkileri de oldu. İnsanları eve kapatıyoruz. İyi güzel de şu anda 14 ay bitti. İnsanlara ‘eve kapanın’ demekle olmuyor. ‘Efendim kendinizi koruyun. Maske, mesafe, hijyen, bir araya gelmeyin’. İyi güzel de bu insanlar ne yiyecek, ne içecek? Buna bakmak lazım. Helallik istemekle bu işler olmuyor. Bizim şikayet etmek, af dilemek gibi bir lüksümüz, bir görevimiz yok. Biz yöneticiyiz. Biz hesabı, helali sandıkta isteriz. Hesap verilebilirse göreve devam ederiz. Eğer hesap veremezsek, helallik alamazsak da görevimize son verir, bunu da halk yapar. Dolayısıyla biz şikayet etmeden, ama, fakat, lakin demeden, halkın şu anda içinde bulunduğu olumsuzlukları ortadan kaldırmanın çarelerini bulmalıyız. Devletiz biz, imkan bizde, vergi bize ödeniyor, ülkenin kaynaklarını sevk ve idare edenler bizleriz, onları en etkili ve en akıcı şekilde kullanacak olan bizim alacağımız kararlar. Bizim yapacağımız yönlendirmeler, bizim uygulayacağımız politikalar sın derece önemli.”

“100 BİNİ GEÇTİK TALEPLER DEVAM EDİYOR”

Başkan Seçer, pandeminin getirdiği ekonomik sıkıntılar yüzünden kendine yetebilen esnafın bile şu an ihtiyaç sahibi olduğunu ifade ederek, bu konuda şu görüşlere yer verdi: “İnsanlar mutfakta tencere kaynatamıyor, çocuklarına aş pişiremiyor. Alo 185 TEKSİN Çağrı Merkezi vasıtasıyla vatandaşlarımız talepte bulunuyor. Bizim kayıtlarımız var, vatandaşlarımıza geçen yıl 170 bin koli gıda katkısı yaptık. Biz onlardan yola çıkarak bu yıl da gıda kolilerimizi bize talep gelmeden dağıtmaya başladık. Hem Ramazan, hem de kapanma vesilesiyle gün itibariyle konuşuyorum, 100 bini geçtik ve talepler devam ediyor. Emin olabilirsiniz ki Alo 185’te şu ana kadar 40 binin üzerinde bize çağrı geldi. Biz bunu talebe dönüştürdük. Bir diğer konu da bugüne kadar hiçbir şekilde ihtiyaç sahibi olmayan yurttaşlarımız bu pandemiden dolayı, bu kapanmalardan sonra ihtiyaç sahibi oldu. Bizim esnafımız var, kendine yeten insanlardı. En azından gün kazanıp, gün yerdi. Şimdi onlar da işinden oldu.”

“YEREL YÖNETİMLERLE İŞBİRLİĞİ YAPILMALIYDI”

“Pandemi sürecinde yerel yönetimler ile merkezi yönetim ortaklaşa çalışmalar yürütmüş olsaydı insanların mağduriyeti daha mı az olurdu?” sorusu üzerine konuşan Başkan Seçer, şunları söyledi: “Ben bir siyasetçiyim. Ankara siyasetini de biliyorum. Şu anda yerel siyasetçiyim, yerel siyaseti de biliyorum. Bu kutuplaşmanın, ayrımcılığın bize hiçbir faydası yok. Merkezi yönetimdekiler ‘Biz ayrımcılık yapmıyoruz’ diyorlarsa ben bunun doğru olduğuna inanmam. Bizim kaynak arayışlarımıza yardımcı olmaları lazım ki biz bunları hizmete dönüştürelim.”

BAŞKAN SEÇER, METRO İHALESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Metro ihalesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, “Dosya inceleniyor. Her şey kanuni çerçevede olacak ve bu açık ihale. Buna herkes girdi. Yani biz çağırıp sana veriyoruz, sana veriyoruz gibi bir yöntem kullanmadık. Devam ediyor. Mutlaka neticelenecek” dedi.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu