Tek kişilik eylem polise takıldı

İlk Yayın : 22 Haziran 2022 – Son Güncelleme 22 Haziran 2022, 18:03

Mersin’de yaptığı tek kişilik eylemlerle adını duyuran Şair-Yazar Oktay Avcu bu kez ekonomik krizden yakınarak eylem yaptı. Mersin’de ‘Ucuzluk Pazarı’ adlı bir işyeri bulunan Avcu, elindeki içi bozuk para dolu plastik kasayı yola fırlatarak, “İşyerimi kapatmak üzereyim. Ekonomik kriz belimizi büktü” dedi. İşyerinin önüne diktiği iki ayrı pankartı açmak isteyen esnafa polis engel oldu.

Olay Mersin Mezitli İlçesi Kuyuluk Yolu Fındıkpınarı Caddesi üzerinde Binbir Çeşit Ucuzluk Pazarı adlı işyerinde meydana geldi. Yaptığı farklı eylemlerle Mersin’de ismini duyuran Şair-Aktivist Oktay Avcu, ekonomik krizin işyerini kapatma noktasına getirdiğini belirterek tepkisini ortaya koymak üzere basın açıklaması yapacağını duyurdu.

“AVRUPA BİZİ KISKANIYOR ÖYLE Mİ?”

İşyerinin önünde, ekonomik krizden şikayet ederek, “Avrupa bizi kıskanıyor öyle mi Erdoğan, Avrupa şaşkınlık içinde bir ülke nasıl bu kadar kötü yönetilir ve cehenneme çevrilir” diyen Oktay Avcu, “Evet Avrupa, Asya, Ortadoğu, Arap ülkeleri Türkiye’yi kıskanıyor ama doğasını ve denizini. Senin başarısız yönetiminle aç uyuttuğun bebeler, işsiz anne ve babalar, geleceksiz hayal kuramayan gençleri. Kim kıskanır, niye kıskanır, 20 milyon işsizi olan bir ülke niye kıskanılır” açıklamasını yaptı. 

 

POLİS ENGEL OLDU

Açıklamasının ardından üzerinde “Her yer açlık, her yer işsizlik, her yer korku, her yer adaletsizlik, her yer sindirilmişlik, her yer umutsuzluk, ama her yer korkmuyoruz” ile “Battık Erdoğan, ekonominin kitabını yazdın ya, yazdığın kitap boş. Yazmasan iyiydi. Yönettiğin ülke harabe, perişan. Artık sana güvenmiyoruz” yazılı 2 ayrı pankartı işyerinin önünde açmak isteyen Avcu’ya polis müdahale ederek engelledi.  Açıklamanın ardından eline aldığı içi bozuk para dolu plastik kasayı yola fırlatan Avcu, “Ecevit’e kasa fırlatanlar, ben de Erdoğan’a kasa fırlatıyorum. Görsün Erdoğan” diyerek tepkisini dile getirdi. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu