Tam kapanma sürecinde de açık olacak

İlk Yayın : 29 Nisan 2021 – Son Güncelleme 29 Nisan 2021, 08:54

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, TÜVTÜRK ve Mezitli Belediyesi arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen Araç Muayene İstasyonunu ziyaret etti. Araçlarını muayene ettirmek için gelen vatandaşlar ve yetkililerden bilgi alan Başkan Tarhan, istasyonun zaman ve yakıt kaybı açısından büyük avantaj sağladığını görmekten mutlu olduklarını söyledi.

Mezitli TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonunu ziyaret eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yetkililerden bilgi aldı. Açıldığı günden buyana Mersinliler için büyük kolaylık sağlayan ve Mezitli Belediyesinin yer göstermesi ve TÜVTÜRK ile imzalanan protokol uyarınca hayata geçirilen Araç Muayene İstasyonunda vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Tarhan, hizmetin daha sağlıklı yürütülebilmesi için fikir ve önerileri de değerlendireceklerini söyledi.

“ÇEVRE İLÇELERDEN DE BÜYÜK RAĞBET VAR”

Sadece Mezitli’den gelenler için değil başka ilçelerden gelenler için de büyük avantajlar sağladığını dile getiren Başkan Tarhan, “Geçtiğimiz günlerde çok güzel bir açılışla Araç muayene istasyonumuz faaliyetine başlamıştı. Çok güzel bir yer oldu. Vatandaşlarımız da yoğun ilgi gösteriyor. Talep çok fazla. Her gün tam kapasite ile hizmet vermeye devam ediyor. Sadece Mezitli değil Erdemli, Toroslar gibi diğer ilçelerden gelen arkadaşlarımız da var. Çünkü hem ulaşım açsından hem de teknik imkanlar açısından son derece güzel bir konumu var. İnternet aracılığı ile randevu alarak kısa sürede işlemlerini tamamlayabilecekler” dedi.

“TAM KAPANMA SÜRECİNDE HER GÜN AÇIK OLACAK”

Araç muayene istasyonunun pandemi nedeniyle uygulanan tam kapanma sürecinde de açık olacağı bilgisini veren Başkan Tarhan, “Maalesef ülkemiz bir pandemi sürecinden geçiyor. 17 Mayıs tarihine kadar oldukça geniş çapta bir kapanma söz konusu. Buradan şu bilgiyi de vermek te istiyorum. Araç Muayene İstasyonumuz tam kapanma sürecinde de açık olacak. Randevu alan vatandaşlarımız Pazar günü hariç her gün saat 17.00’ye kadar düzenli olarak gelip araçlarını muayene ettirerek gecikme cezası almayacak, mağdur olmayacaklar” diye konuştu.

“İNTERNET ÜZERİNDEN ÜCRETSİZ RANDEVU ALINABİLİNİYOR”

TÜVTÜRK’ün internet adresinden ücretsiz randevu alınabileceği bilgisini aktaran istasyon yetkilisi TÜVTÜRK Genel Müdür Yardımcısı Erkan Dinç’de yaptığı acıkmada, “Araç muayene istasyonumuzun hizmete girmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle Neşet Tarhan Başkanımız bu konuda büyük çaba sarf etti ve fedakârlıklarda bulundu. İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı genelge kapsamında Araç muayene İstasyonumuz sabah 08.00-17.00 saatleri arası açık olacak. Araç sahiplerimiz www.tuvturk.com.tr adresinden ücretsiz muayene randevusu alabilirler. Şuan bayram öncesi olmamız nedeniyle bir yoğunluk var. Ancak randevu sistemiyle çalıştığımız için araç sahiplerimiz hiç beklemeden gelip araçlarını muayene ettirebiliyorlar” ifadelerine yer verdi.

“GELECEKTE BURASI YETMEYECEKTİR”

Mezitli’de açılan istasyonun çok büyük kolaylık olduğuna vurgu yapan araç muayene istasyonunu kullanan Hakim Pınar ise, “Zaman ve yakıt kaybı açasından büyük avantaj sağladı bize. Nereden baksan en iyi şartlarda 2-3 saatlik kazancımız var.  Mezitli bu açıdan bizim için çok daha iyi oldu. 20 dakikada geldik ve 20 dakika sonra işimiz bitiyor. Çok güzel bir yer olmuş. Daha yeni olmasına rağmen oldukça iyi. İleride burasının yetmeyeceğini düşünüyorum. Hem Tarsus yolu üzerindeki ana istasyonun hem de Erdemli’de bulunan istasyonun yükünün Mezitli’de yapılan istasyon sonrası hafifleyeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu