Soli Güneş Festivali On Binleri Buluşturdu

İlk Yayın : 28 Haziran 2022 – Son Güncelleme 28 Haziran 2022, 11:20

On binlerce Mersinliyi bir araya getiren ve Mezitli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 10. Uluslararası Soli Güneş Festivali, muhteşem görüntülere sahne oldu. Funda Arar ve Emircan İğrek’in konser verdiği festivalin finalinde Yıldırım Mayruk-Barbaros Şansal Güneş Defilesi de yapıldı. Alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek amacıyla farklı stantlarda bilgilendirmeler yapılırken, çoğunluğu sanatsal değeri olan hediyelik eşya stantları yoğun ilgi gördü.

Dolu dolu festival

  1. Uluslararası Soli Güneş Festivali alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekerken ziyaretçileri müziğe ve eğlenceye de doyuruyor. Üç gün süren festival boyunca Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Mezitli Kent Konseyi Halk Dansları ekibi, Mersin Capoeira Takımı, Sokak Antrenmanları Topluluğu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Jimnastik Takımı, Mezitli Belediyesi Jimnastik Takımı, Yiğitcan Çiğa Ortaokulu Halk Oyunları ekibi, Mersin Üniversitesi Konservatuvarı Dans Ekibi, Tangozel Dans Akademisin gösterileri, Grup Veba, Grup Mid’in konserleri gündüz kuşağı etkinliklerine renk kattı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, eşi Sembol Tarhan ile birlikte stantları da gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

Soli Güneş Festivali Funda Arar Konseri ile Başladı

Festivalin ilk konserini sevilen sanatçı Funda Arar verdi. Arar, şarkılarını yağmura rağmen alanı dolduran on binlerde seyirci ile birlikte söyledi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Mezitli Kaymakamı Ahmet Erdoğdu’nun da izlediği konserde Funda Arar, şarkı söyledi, dans etti, Mezitlililere unutulmaz bir gece yaşattı.

“Al Sevgilim”, “Yak da gel”, “Senden Öğrendim”, “Benim İçin Üzülme”, “Duyanlara, Duymayanlara” gibi birbirinden güzel duygusal şarkıların yanında oyun havaları ile de coşkuyu doruğa taşıyan Arar, Mezitli’de olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

Soli Güneş Festivalinde Emir Can İğrek Coşkusu

Festivalin ikinci gününde gençlerin sevgilisi Emir Can İğrek, birbirinden güzel şarkılarını binlerce müzikseverle birlikte söyledi. Başta Adana olmak üzere KKTC’nin yanı sıra komşu il ve ilçelerden de yoğun ilgi gören konserde 2 saate yakın sahnede kalan İğrek, çoğunluğunu gençlerden oluşan dev koro ile seslendirdi. “Nalan” şarkısı ile büyük çıkış yakalayan Emircan İğrek’in, “Beyaz Skandalım”, “Müzik Kutusu”, “Saman Sarısı”, “Dargın”, “Defoluyorum” gibi şarkılarını danslarıyla süsleyen İğrek, muhteşem performansını danslarıyla da süsledi.

Konserde Mezitli Belediyesinin konuğu olarak Mezitli’de bulunan kardeş kent TempelhofSchöneberg’ten gelen misafirler Başkan Neşet Tarhan’la birlikte dans etti.

Konsere gelen herkese Mezitli Belediyesi tarafından SoliPompeiopolis Antik Kentinin resmedildiği kabartma magnet ve özel hazırlanmış narenciye kolonyası hediye edildi.

Mersin Caddelerinde Yürüyen Defile

  1. Uluslararası Soli Güneş Festivalimiz dünyada bir ilke sahne oldu. Türkiye’nin en ünlü mankenleri, Yıldırım Mayruk ve Barbaros Şansal’ın koleksiyonunda yer alan kıyafetleri TIR’ın kasasında Adnan Menderes Bulvarı boyunca Yürüyen Defile ile sergiledi.

Mezitli Belediyesi çalışanlarınca özel olarak hazırlanan ve ağaç dallarıyla süslenen TIR, Babil kavşağından Adnan Menderes Bulvarı boyunca belli noktalarda konaklayarak mankenlerin sunumlarını yapmasını sağladı. Hilton Kavşağına kadar devam eden Yürüyen Defilede vatandaşların yoğun ilgisini gördü.Güzel havanın tadını çıkarmak amacıyla sahillere akın eden Mersinlilerin şaşkın ve ilgi dolu bakışları arasında ünlü mankenler özel kıyafetleri ile poz vererek Mersinlileri Soli Güneş Festivaline davet etti. Araçlarıyla trafikte seyredenlerin ve yürüyüş yapanların bir anda mankenleri karşılarında görmeleri ilginç görüntülerin de yaşanmasına yol açtı. İlk şaşkınlığı atmalarının ardından el sallayan, fotoğraf çeken vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

Soli Güneş Festivalinde “Güneş” Defilesi

Festivalin son gününde Yıldırım Mayruk Güneş Defilesi moda severler ile buluştu. 3 gün boyunca on binlerce Mersinlinin akın ettiği SoliArenada ünlü Moda Tasarımcısı Barbaros Şansal hazırladığı programla, Yıldırım Mayruk’un elbise tasarımlarını sergiledi.

Kurtuluş Savaşı sonrası Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak için kat ettiği yolun anlatıldığı gecenin koreografisi ve elbise tasarımları büyük beğeni kazandı.

Sahne, ışık şovları ve Barbaros Şansal’ın sunumuyla renklenen gecede mankenler izleyicilerin alkışları arasında Ulusal Kurtuluş Savaşının süreci, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu dönem dönem anlatan kıyafetlerini taşıdı. Defilenin finalinde, tüm mankenler ellerinde “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” yazılı dövizlerle çıktı.

“Festivalimiz bir marka haline geldi”

Her yıl olduğu gibi festivalin yoğun ilgi görmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, stant açarak festivale güç veren tüm paydaşlara, sergiledikleri performanslarla daha renkli bir festival olmasını sağlayan dans ve müzik gruplarına, başarılı bir festival olmasını sağlayan tüm belediye çalışanlarına, gönüllülere teşekkür etti.

Festivale ilginin her geçen gün daha da büyüdüğüne dikkat çeken Başkan Tarhan, “Covid-19 virüsü nedeniyle iki yıldır yapamadığımız festivalimizi bu yıl sürdürmüş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımızla birlikte kutlama yapmayı özlemişiz. Yağmur demeden, güneş demeden coşkuyu hep birlikte yaşadık. Paydaşlarımızla birlikte programladığımız Soli Güneş Festivalimiz artık bir marka haline geldi. Etkinlikleri planlarken, gelecek sanatçıları seçerken halkımızın özellikle gençlerimizin görüşlerini alarak karar veriyoruz. Bu durum halkımızın festivalini daha çok sahiplenmesini sağlıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu