Sertel A.Ş yine Mersin’in gururu oldu

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) tarafından Four Seasons Oteli’nde düzenlenen ‘Çelik İhracatının Liderleri’ ödül töreninde altıncı kez birincilik ödülü alan Sertel Vida Metal A.Ş yine Mersin’e büyük gurur yaşattı.

İlk Yayın : 17 Eylül 2021 – Son Güncelleme 17 Eylül 2021, 08:03

Türk çelik sektörünün ihracat potansiyelinin artması hedefiyle çalışan Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB), pandemi nedeni ile gerçekleştiremediği 2019 yılı ile birlikte 2020 yılının ödüllerini düzenlediği tören ile sahiplerine sundu. Törende 2019 ve 2020 yılları için 20 farklı kategoride ilk 3’e giren 51 firmaya ödülleri takdim edildi. Sertel Vida Metal A.Ş altıncı kez Türkiye birinciliği ödülü alarak Mersin adına büyük gurur yaşattı. Altı yıldır kendi kategorisinde birincilik ödülü alan Sertel Vida Metal A.Ş kırılması güç bir rekora da imza atmış oldu. Gazetemize konuşan Sertel Vida Metal A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Servet Dövenci, “Bu başarımız bütün çalışanlarımızın gayretli çalışmalarıyla kazanıldı. Bu yılda gelen birincilik ödülümüzün Mersin için gurur kaynağı olması bizleri mutlu etmiştir.  Yönetim kurulu başkanlığını yaptığım Sertel Vida Metal A.Ş altıncı kez birincilik kentimize getirmektedir. Bu başarı tesadüf değil, azimli ve kararlı çalışmanın bir ürünüdür. Birincilik ödülümüzü tüm çalışanlarımız adına sevgili eşim Tülin Çeviker Dövenci ile birlikte almanın gururunu yaşadık. Bu ödülü almamızda emeği geçen bütün çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“20 MİLYAR DOLARI GEÇECEĞİZ”

Öte yandan törende konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, “Yüzde 69’a yakın değer bazında artış var. 13,2 milyar doları bulduk. Bu sene görünen o ki 20 milyar doları geçeceğiz. Bu da aslında içinde bulunduğumuz bu zor şartlara rağmen ne kadar büyük bir yolculuğa çıktığımızı ve çelik gibi kuvvetli olduğumuzu gösteriyor. Çelik ihracatımıza uygulanan ticaret politikaları önlemleri ile Trump’ın tokadını yedik, Avrupa Birliği’nin dostluğunu arkamızda göremedik. İhracatımızı bu kadar zorlu ortamlarda bu noktalara taşımak gerçekten takdire şayan. Sayın Başkanımız ile birlikte, sizlerle birlikte her gün sorunları çözmek için uğraşıyoruz. Sorunlar bitmiyor. Çelik sektöründe özel bir durum da var AKÇT anlaşmasından dolayı desteklerden de yararlanamadığı için hiçbir zaman bize para almaya gelmez, karşısına çıkan sorunları çözmek, aşmak için ne yapabiliriz diye konuşuruz. Sektöre baktığımız zaman 50 milyon tonluk bir kapasitemiz var. Kapasite kullanım oranlarımız da yüksek. 40 milyon ton civarında bir üretimimiz var. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde çelikte çok büyük yatırımlar bekleniyor. Bu sektör stratejik önemi büyük bir sektör” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu