Sendikadan PTT müdürüne suç duyurusu

İlk Yayın : 16 Mart 2021 – Son Güncelleme 16 Mart 2021, 09:31

KESK Haber-Sen üyeleri, sendikalarının Toroslar Posta Dağıtım Merkez Müdürlüğü’ne gönderdiği kitapların, el broşürlerinin, bildirilerin ve evrakların imha ettiğini ileri sürdükleri Toroslar Posta Dağıtım Merkez Müdürü Ali Engin Güney hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Eğitim Sen hizmet binasında toplanan sendika üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Haber Sen 7 Nolu Şube Kadın Sekreteri Adanır Eren, “Sendikal faaliyetlerimizi engellemek isteyen kraldan çok kralcı geçinen PTT yöneticilerini uyarıyor ve ifşa ediyoruz” dedi. İşkollarında yer alan ve örgütlü oldukları Toroslar Posta Dağıtım Merkez Müdürlüğü’nde yaşanan olaylar neticesinde açıklama yapma gereği duyduklarını ifade eden Eren, “08 Mart 2021 tarihinde yöneticilerimizce, örgütlenme çalışması için Toroslar Posta Dağıtım Merkez Müdürlüğü’ne gidildiğinde Habersen Genel Merkezince İl Temsilciliğimiz adına gönderilmiş olan 800 sayfalık sendikamız çalışmalarını anlatan kitaplar, İdari Hizmet Sözleşmesi el broşürleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bildirileri ve sendikamız resmi yazışma evraklarının iş yeri temsilcimizin masasından alınıp imha edildiği öğrenilmiştir” dedi.

“KEYFİ TUTUM SERGİLENİYOR”

Konu hakkında kendisinden bilgi almak istedikleri Müdür Güney’in, “Siz kimsiniz, ben size hesap vermem, siz bana soru soramazsınız, haddinizi bilin” ifadeleriyle karşılaştıklarını ileri süren Eren, “Bu olumsuz tutum ve üslupla sendikamıza ait resmi evrakları ve broşürleri geri dönüşüm kutusuna attırdığını ifade etmiştir. Aynı kişi yaklaşık olarak bir ay önce, iş yeri temsilcilerimiz ve yöneticilerimize danışmadan sendika işyeri panomuzun yerini kendi keyfi tutumu doğrultusunda değiştirmiştir. Bu konuda kendisini uyarmamıza rağmen sendikamıza yönelik olumsuz tavırlarının sürdüğü, 8 Mart 2021 tarihinde gerçekleşen olaylarla da açığa çıkmaktadır” şeklinde konuştu.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

İmha olaylarının ve Güney’in bu tutumunun tutanak altına alınarak Mersin PTT Başmüdürlüğü’ne dilekçeyle bildirildiğine dikkat çeken Eren, şunları kaydetti:  “KESK HABER-SEN Genel Merkezi bilgilendirilmiş ve sendikamız genel merkezi tarafından ilgili şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulacağının bilinmesini istiyoruz. Temel sendikal hak ve özgürlükler yok sayılarak sendikal faaliyeti engelleme ve görevi kötüye kullanma suçu işlendi. Mersin PTT Başmüdürlüğüne soruyoruz, yasalarla güvence altına alınmış olan bir hakkın kullanılmasına engel olarak sendikamıza ait resmi evrakları geri dönüşüm kutusuna attırdığını açıkça ifade eden kurum yöneticisi bu suçu işlerken kim yada kimlerden destek alıyor? Kendisini Anayasanın ve yasaların üstünde görerek suç işleyen ayrımcılık ve düşman hukuku diliyle konuşan, Güney’e ve sendikal mücadelemizi hedef alan, kurum yöneticilerine karşı mücadelemizin devam edeceğini hatırlatıyoruz. Fili meşru ve hukuki mücadelemizi sonuna kadar kullanacağımızı bir kez daha paylaşıyoruz. KESK-HABERSEN Mersin İl Temsilciliği olarak konunun takipçisi olacağımızı bildiriyor, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da tüm baskı ve engellemeleri aşarak emek barış ve demokrasi mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğimizi belirtiyoruz.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu