Seçer: Ortak görevimiz Mersin’e hizmet etmek

İlk Yayın : 18 Nisan 2021 – Son Güncelleme 18 Nisan 2021, 10:02

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) arasında imzalanan protokol çerçevesinde kurulan Mersin Esnaf ve Sanatkâr Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nin (MESDEM) ilk toplantısı gerçekleştirildi. MESDEM’in başkanlığını da yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESDEM’in kentteki esnaf ve sanatkarın sorunlarına çözüm üretmek için çalışacağını vurguladı ve “Hepimizin ortak görevi Mersin’e hizmet etmek” dedi.

MESDEM’in ilk Üst Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Başkan Seçer’in yanı sıra Üst Kurul üyeleri ve MESDEM’in “Daimi Üyesi” Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile MESDEM Başkan Vekili Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer ile MESDEM üyesi odaların başkanları katıldı. Toplantının açılışında konuşan Başkan Seçer, yaşanan sorunlar nedeniyle belediye başkanlarının bir arada olma zorunluluğunun bulunduğunu vurguladı. Vatandaşların kendilerinden çok büyük beklentileri olduğunu  belirten Seçer, “Haklı olarak, çözüm mercii olarak başta belediye başkanlarını görüyorlar. Hatta bir başka kurumu ilgilendiren konularda bile çözüm merciini belediye başkanları olarak görüyorlar. Bunun hepimiz farkındayız. Umut ediyorum, esnaf arkadaşlarımız, sizler, en azından buna bir başlangıca vesile oldunuz. Bizler de MESDEM’i kurarak, esnafımızın sorunlarının çözümü noktasında bir araya geldik. Hepimizin ortak görevi Mersin’e hizmet etmek ve bunu da arzu ediyoruz” diye konuştu.

BAŞKANLAR DA BİRLİKTELİK ÇAĞRISI YAPTI

ESOB Başkanı Talat Dinçer ise toplantının Mersin genelinde faaliyet gösteren 60 bine yakın iş yeri ve 150 bine yakın çalışanıyla esnaf teşkilatı açısından çok önemli olduğunun altını çizerek, “Bu kurul bizim hayalimizdi. Geçmiş dönemlerde de çok uğraştık bunun üzerinde. Ancak bir türlü hayata geçirememiştik. Şu masanın etrafındaki kurul, Türkiye’de örneği olmayan bir kurul ve Belediye Meclislerimizde kabul edilip, bütün siyasi partilere mensup belediye başkanlarımızın ve Meclis üyelerimizin de onayı ile kurulmuş bir kurul” dedi. Başkan Abdullah Özyiğit ise MESDEM’in kuruluşunun önemli olduğuna değinerek, “Kentimizin geleceğine çok etki edecek ve kentimizde yaşayan insanlara çok katkı yapacak bir oluşum” dedi. Başkan Gültak, da, “Buradaki güç birliği umarım şehre yansır, şehrin hareketlenmesini sağlar, sorunlarını hızlı bir şekilde halleder diye düşünüyorum” derken Başkan Yılmaz ise MESDEM’i olumlu bulduğunu belirterek, “Bu tabloyu muhafaza etmek lazım, devam ettirmek lazım. Onun için de ne yapmamız lazım? Siyaset üstü bir bakış ortaya koymamız gerekiyor” sözlerini aktardı. Son olarak söz alan Tarhan ise ortak paydanın Mersin’in geleceği olduğunu vurgulayarak, “Herkesin ortak paydası ve amacı Mersin. Tüm siyasi partilere ve diğer kuruluşları daha geniş çatı altında toplamak gerekir. Bu bir adımdır diye düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde hep bu özlemlerimiz giderilir” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu