Seçer: Hizmette ayrımcılık yok

İlk Yayın : 12 Nisan 2021 – Son Güncelleme 12 Nisan 2021, 10:24

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 4 televizyon 22 radyonun canlı ortak yayınında 2 yıllık çalışmalarını değerlendirdi. Birçok noktaya hizmetin eşit şekilde gittiğini vurgulayan Seçer, “Bizde ayrım gayrım yok. Hiç kimse bana, ‘sen oyu çok aldığın yerlere çok hizmet, az aldığın yerlere az hizmet götürüyorsun’ diyemez” şeklinde konuştu.

Başkan Seçer, gazeteciler Ahmet Özdemir ve Semir Bolat’ın hazırlayıp sunduğu ‘Başkan ile Özel’ programında 2 yıl içerisinde gerçekleştirdikleri sosyal destekleri anlattı. “Pandemiyle beraber geçen yılın Mart aylarında biz gıda yardımlarının çok değerli olacağını gördük” ifadelerine yer veren Başkan Seçer, 170 bin aileye gıda kolisi desteğinde bulunduklarını söyledi. Mersin’de gelir dağılımında büyük adaletsizlik olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, işe sosyal desteklerle başladıklarını vurgulayarak, “Büyük projelere sıra gelir. Büyük projeler insanların acısını dindirmiyor. Sefaletini gidermiyor, karnını doyurmuyor. Önce bir acısını dindirelim, bir karnını doyuralım, sıcak yuvasına biz de bir katkı sunalım. Öyle başladık işe ve doğru yapmışız” diye konuştu.

“EZBER BOZUYORUZ”

Başkan Seçer, “İnsanın direkt kalbine, direkt midesine, direkt günlük yaşamına, evladına, ailesine, açlığına, sefaletine, hastalığına dokunuyorsun” dediği sosyal projeleri anlatırken ‘1 Ekmek 1 Çorba’ hizmetinden bahsetti. Kendisine ‘Bu adam ne yaptı geldi geleli Allah aşkına, çorbayla belediyecilik mi olurmuş?’ diyenlere yanıt veren Başkan Seçer, şunları söyledi: “Adamın aklı fikri belediye, para, rant, rüşvet, imar. Adamın aklı fikri beton. Belediye gelecek, belediye kalemi oynatacak. Birilerinin cebine para dolduracak. Müteahhide verecek yol yapacak, müteahhidi zengin edecek. Hiç gereksiz binalar yapacak, yandaşlarının cebini dolduracak, taraftarlarının gözünü boyayacak. Biz aslında ezber bozuyoruz. Türkiye’de de, dünyada da belediyeciliğin anlamının beton olmadığını, belediyecilik deyince insan olduğunu, insan odaklı olduğunu, doğa odaklı olduğunu, hayvan odaklı olduğunu. Bunları anlatmaya çalıştık. İlk de onun için bu işlerle başladık.”

“AYRIMCILIK YOK”

Seçer, son olarak Mersin’de birçok noktaya hizmetin eşit bir şekilde gittiğini özellikle vurguladı. Seçer, “Bizde ayrım gayrım yok. Bir kere Mersin’in gündeminde ayrımcılık yok. Bunu şiddetle reddediyorum. Bunu bir insanlık suçu görürüm. Hiç kimse bana, ‘sen oyu çok aldığın yerlere çok hizmet, az aldığın yerlere az hizmet götürüyorsun’ diyemez” diye konuştu.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu