Savcılara “Harekete geçin” çağrısı

İlk Yayın : 27 Mayıs 2021 – Son Güncelleme 27 Mayıs 2021, 13:53

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Sedat Peker’in Türkiye’yi sarsan iddialarıyla ilgili olarak savcıların harekete geçmesi çağrısında bulundu. Platform adına ortak basın açıklaması yapan Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, “Tüm muhataplar yargı önüne çıkarılana, bağımsız ve tarafsız hakim ve savcılar tarafından yargılanana, işledikleri suçların cezalarını çekene kadar bu mücadeleyi bırakmayacağız” dedi.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, son günlerde gündeme oturan suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker’in yayınladığı videolara ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Özgür Çocuk Parkı’nda toplanan platform üyelerine Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ın yanı sıra Mersin Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Eğitim-Sen yöneticileri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılım gösterdi. “Demokrasi, hukuk ve yargı bağımsızlığı istiyoruz” yazılı pankart açan platform üyeleri adına konuşan Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, “Suç örgütü yöneticilerinden Sedat Peker’in bugüne değin yayınladığı yedi video  derin devlet dediğimiz suç örgütünün, demokrasi güçlerinin yıllardır dillendirdiği bir çerçevede geliştiğini gözler önüne serdi” şeklinde konuştu.

“TÜM MUHATAPLAR YARGI ÖNÜNE ÇIKARILMALI”

Sedat Peker’in açıklamalarında gündeme getirdiği konuları yıllardır dile getirdiklerini ancak hiçbir yaptırım uygulanmadığını söyleyen Göksoy, Peker’in sözüyle infaz yapmak kadar anlamsız bir şey olmayacağını ancak en azından harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti. Göksoy, “Yıllardır, solcuların, sosyalistlerin, yurtseverlerin savcıları harekete geçirmek için verdikleri uğraşa kulaklarını kapayanların en azından bu itiraflar üzerinden harekete geçmeleri gerekir. Tüm muhataplar yargı önüne çıkarılana, bağımsız ve tarafsız hakim ve savcılar tarafından yargılanana, işledikleri suçların cezalarını çekene kadar bu mücadeleyi bırakmayacağız” görüşlerini savundu. Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu