Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 40. Yılı kutlandı…

İlk Yayın : 22 Haziran 2022 – Son Güncelleme 22 Haziran 2022, 16:07

Görkemli kutlama

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 40’ıncı Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenlenen program, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda düzenlenen programa, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, il protokol üyeleri ve eşleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı personel ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir’in kutlama mesajı okundu. Programda yaptığı konuşmasında 1982 yılında kurulan, 2016 yılından itibaren İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak denizlerimizde silahlı kolluk kuvveti olarak görev icra eden Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın çok önemli görevler yerine getirdiğini ve getirmeye devam ettiğini ifade eden Vali Pehlivan, “Vatanımızın her karış toprağı kutsal, karada nasıl her bir çakıl taşı için güvenlik güçlerimiz mücadele ediyorsa, denizlerimizde de mavi vatanımızda da her bir damla su için aynı mücadele veriliyor. Bu hususta Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız ve Sahil Güvenlik Komutanlığımıza bağlı birliklerimiz hayati görevler icra ediyor. Ülkemiz genelinde 4 Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı var. Biri de Mersinimizde. 320 km’si Mersin İlimizde olmak üzere 1300 km’ye yakın sorumluluk sahasıyla yaklaşık 215 bin kilometre kare alanda, Sahil Güvenlik Komutanlığımız personeliyle, ekipmanlarıyla, botlarıyla, gemileriyle güvenliği sağlıyor” dedi.

Konuşmasının sonunda Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 40. yıldönümünü kutlayan Vali Pehlivan, “Bu vesileyle, vatanımızın korunması ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, Sahil Güvenlik Komutanlığımızın değerli mensuplarına çalışmalarında üstün başarılar diliyorum.” dedi.

Sahil Güvenlik ve Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek’in de bir konuşma yaptığı programda, çeşitli aktiviteler ve yarışmalar yapılarak, Sahil Güvenlik Helikopteri ve İnsansız Can Kurtarma Aracı ile kurtarma faaliyeti canlandırıldı. Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin ardından 40. Kuruluş Yıldönümü kapsamında düzenlenen ‘Akdeniz Sahil Güvenlik 40. Yıl Yelken Kupası’ ile ‘Gemicilik Yarışmaları’nda başarılı olan personele ödülleri, Vali Pehlivan ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Vali Pehlivan’ın TCSG Yaşam Gemisi Ziyaret Defterini imzalamasının ardından program, protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından TCSG Yaşam Gemisi ile seyir icra edilmesiyle devam etti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu