Sağlık emekçilerinden iyiliğe şarkılar

İlk Yayın : 14 Mart 2021 – Son Güncelleme 14 Mart 2021, 12:23

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, 14 Mart Tıp Bayramı için sosyal medyada bir konser düzenledi. İyiliğe Şarkılar Konseri’nde Mersin Tabip Odası Doktorlar Korosu sahne aldı. Hekimler, 14 Mart’la, konserle ve süreçle ilgili görüşlerini dile getirdi.

 

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila, sağlık çalışanları ve hekimlerin canlarını hiçe sayarak insanlara hizmet ettiğine dikkat çekti.  Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, etkinliği değerlendirdi. 14 Mart Tıp Bayramı’nın kendileri açımızdan çok önemli olduğuna vurgu yapan Dr.Antmen, “Tıp Haftası olarak anıyoruz. Özellikle bu dönem Covid-19 nedeniyle yitirdiğimiz sağlık çalışanlarının anmasını yapıyoruz burada. Bu açıdan da böyle güzel bir konserin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilmesi bizim açımızdan çok önemli bir şey. Bizde de müzikle uğraşan 10-15 doktor arkadaşımız var. Onlar da bu konserde görev aldılar. Bu açıdan çok olumlu bir şey olarak değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“SALGIN SÜRECİNDE BİZE ÇOK CİDDİ KATKILAR SUNDU”

Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere salgın sürecinde birçok belediyenin desteğiyle karşılaştıklarının altını çizen Dr.Antmen, Bunun son derece önemli olduğunun altını çizdi. Antmen, “Biz bu 14 Mart’ı ne yazık ki pandeminin gölgesinde anıyoruz ve kutluyoruz. Özellikle Mersin’de kaybettiğimiz 20 sağlık çalışanı var. Bunun 9’u hekim. Bu açıdan eğlence boyutunu yapmadan kutlayacağız, anacağız bu 14 Mart’ı. Sağlık çalışanları bu süreç içerisinde çok büyük özveriyle çalıştı. Hem sağlık çalışanlarının hem tüm hekimlerin 14 Mart Tıp Haftası’nı kutluyorum” diye konuştu.Toroslar Halkkent Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Aile Hekimi Reyhan Gül Baloğlu, Şehir Hastanesi Nefroloji Uzmanı Jini Güneş, Mersin Şehir Hastanesi’nde Farmakoloji Uzmanı Mehtap Pektaş ve  Yenişehir Mehmet Adnan Özçelik Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Aile Hekimi Mahir Baloğlu, etkinliğin önemine dikkat çektiler. Sağlık emekçileri, pandemi sürecinde başta Büyükşehir olmak üzere tüm belediyelerden önemli ölçüde destek gördüklerini dile getirerek teşekkür ettiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu