Sağlık çalışanları etkin bir yasa bekliyor

İlk Yayın : 18 Nisan 2021 – Son Güncelleme 18 Nisan 2021, 10:08

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin her geçen gün arttığını söyleyerek, “Daha fazla canımızı feda etmemek için etkin bir sağlıkta şiddet yasasına ihtiyacımız var’ dedi.

Mersin Tabip Odası tarafından ’17 Nisan Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü’ nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirildi. Oda binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Başkan Antmen, 17 Nisan 2021 yılında Dr. Ersin Arslan’ın ameliyattan çıkıp servisine gittiği sırada hasta yakını tarafından öldürülmesinin ardından dokuz yıl geçtiğini söyleyerek o günden beri hekimlere yapılan şiddet ve saldırıların devam ettiğinin üzüntüyle dile getirdi. Mevcut iktidarın yapılan tüm uyarılara ve önerilere kulak tıkadığını iddia eden Antmen, “Bizler görevimiz başında dövülmeye, sövülmeye, ölmeye devam ettik. Her gün işimize giderken çocuklarımızla, ailemizle, sevdiklerimizle sessizce vedalaştık çünkü sağlıkta şiddet nedeniyle sevdiklerimizi son kez görüyor olabilirdik” dedi. Mevcut iktidarın sağlıkta şiddeti önlemek, tedbir almak yerine sağlıkta şiddeti körükleyen, kışkırtan politikalarını devam ettirecek yaklaşım sergilediğini söyleyen Antmen, “Şiddetin münferit olmadığını bilakis açık bir biçimde politik ve toplumsal bir olgu olduğunu ülkeyi yönetenler de gayet iyi biliyor. Bu nedenle bugün, sağlık ortamı da tıpkı toplumun tüm parçaları gibi bir şiddet sarmalındadır” ifadelerini kullandı.

“Covid-19 sürecinin yönetilememesi, salgın yerine algı yönetilmesi ise sağlık alanının durumunu şiddet de dâhil olmak üzere daha da kötüleştirdi” diyen Antmen, gelinen noktada meslektaşlarını pandemi koşulları ve giderek artan şiddet ortamında kaybettiklerini ve artık buna tahammüllerinin kalmadığını söyledi. Geçtiğimiz günlerde Osmaniye’de bir cumhuriyet savcısının, bir hekimi ters kelepçeyle gözaltına almak isteyerek karakola ifadeye götürülmesini hatırlatan Antmen, şöyle konuştu: “Kamu gücünü kişisel hırsları için hoyratça kullanan ve suç işleyen Cumhuriyet savcısını kınıyor ve şiddete uğrayan meslektaşımızın yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Öte yandan daha fazla sağlık çalışanını şiddette feda etmemek için etkin bir yasaya ihtiyaç duyulmaktadır. Meclisten geçen sağlıkta şiddet yasası etkisizdir ve taleplerimizi karşılamamaktadır. Her türlü şiddete maruz kalan meslektaşlarımız ve tüm sağlık çalışanlarının can güvenliğini korumak amacıyla oluşturulacak yasanın tarafı olduğumuzu ve yasa yapım sürecinde taleplerimizin alınması gerektiğini açıkça belirtmekteyiz. Buna rağmen ülkeyi yönetme iddiasında bulunanlar, talep ve önerilerimizi dinlemekten kaçınmaktadır.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu