PTT nasıl bu kadar zarar eder?

İlk Yayın : 11 Haziran 2021 – Son Güncelleme 11 Haziran 2021, 10:11

Haber-Sen 7 Nolu Mersin Şube Kadın Sekreteri Adanır Eren,  bir yılda 216 milyon lira kar eden PTT’in iki yılda 1 milyar 959 milyon lira zarar ettiğini anımsatarak, “Bir yıl önce kar eden PTT bu kadar zararı nasıl eder? Sayıştay raporlarından biliyoruz ki,  bu zararın nedeni biz emekçiler değil, yandaş iştirakçi şirketlere verilen ihaleler ve yapılan kayıtsız israflardır” dedi.

Sendikalı emekçilerle birlikte KESK Binası’nda açıklama yapan Eren, son dönemde PTT ile ilgili zararların çok olduğu haberlerinin basına yansıdığını söyledi. Bu zararların sebebinin çalışan kamu emekçilerinin değil; PTT yönetimi olduğunu ileri süren Eren, “PTT, Varlık Fonu’na devredilmesinin ardından KİT’ler içinde en çok zarar eden kurumlardan biri oldu. TBMM KİT Komisyonundaki görüşmelerde Genel Müdür Hakan Gülten, 2018’de 216 milyon lira kâr eden PTT’nin, 2019’da 1 milyar 218 milyon, 2020’de ise 741 milyon lira zarar ettiğini açıkladı. İki yıllık zarar, 1 milyar 959 milyon lira oldu. Peki buradan sormak gerekmez mi? Bir yılda 216 milyon lira kar eden PTT iki yılda 1 milyar 959 milyon lira nasıl zarar eder? Sayıştay raporlarından ve kamuoyuna yansıyan haberlerden biliyoruz ki,  bu zararın nedeni biz emekçiler değil, yandaş iştirakçi şirketlere verilen ihaleler ve yapılan kayıtsız israflardır” şeklinde konuştu.

“ÇALIŞMA HUZURUNU BOZACAK UYGULAMALARDAN VAZGEÇİN”

Eren, PTT işleyişinin günah keçisinin emekçiler olmadığının altını çizen Eren, 180 yıllık onurlu mesleğin geleciğini kimsenin karartamayacağına dikkat çekerek şunları aktardı: “ Bizler işimize, aşımıza, kurumumuza ve geleceğimize sahip çıkacağız. Çalışma hayatımızda iş barışını bozanlara karşı, işyerlerimizde iş barışını tekrardan kuracağız. PTT’de iş barışını ortadan kaldıran ve kurumumuzun zararına olan tüm uygulamalara karşı durmaya da devam edeceğiz. PTT Yönetimine çağrıda bulunuyoruz: Yönetim hakkını, sınırsız ve fütursuzca, iş barışını bozacak şekilde ‘ben yaptım oldu’ anlayışıyla kullanmak yerine çalışanlar ve emek mücadelesi veren sendikalarla karşılıklı ilişki ve diyalog kurmalı ve iş barışı ve PTT’deki çalışma huzurunu bozacak hukuka aykırı uygulamalarından acilen vazgeçmelidir.  Yapılan tüm haksız hukuksuz israfların ve yolsuzlukların karşısında duracağımızı ve mücadelemizi sürdüreceğimizi tekrarlıyoruz.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu