Provokatör ev sahibi çıktı!

İlk Yayın : 15 Eylül 2021 – Son Güncelleme 15 Eylül 2021, 08:51

Mersin’de bir evin kapısına ‘Alevi Kürt, defol’ yazısı yazılması üzerine İnsan Hakları Derneği (İHD) açıklama yaparak olayı kınadı. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri ırkçı yazıyı E.A. adlı kişinin kendi evinin kapısına yazdığını tespit etti. Yurtdışına ilticada bulunmak için provokatörlük yapan E.A. tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre Yenişehir Mahallesi’nde bir sitede apartman görevlisi olarak çalışan E.A adlı kişinin evinin kapısına ırkçı yazı yazıldı. Ailenin Alevi ve Kürt kökenli olmasından dolayı ırkçı ve nefret içeren bu yazı oldukça tepki çekerken İHD Mersin Şubesi de konuyla ilgili basın açıklaması yaparak olayı kınadı.

IRKÇI YAZIYI KENDİSİ YAZMIŞ!

İHD’nin basın açıklamasının ardından ilginç bir gelişme yaşandı. Irkçı ve nefret söylemlerinin kim ya da kimler tarafından kapıya yazıldığını bulmak için harekete geçen polis ekipleri öncelikle ev sahibi E.A’nın ifadesine başvurdu. Bunun üzerine E.A., yazıyı evinin kapısına kendisinin yazdığını itiraf etti. Bu arada çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, yazıyı E.A’nın yazdığını tespit etti.

MERSİN EMNİYETİ’NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Menteş Mahallesinde bulunan bir sitenin kapıcı dairesi kapısında  “Defol, Kürt, Alevi, Ölüm” şeklinde yapılan yazılama olayı ile ilgili olarak, yapılan çevre araştırmaları ve kamera çalışmaları neticesinde yazılama yapan şüpheli davranışları neticesinde şahsın ikamet sahibi E. A. isimli şahıs olduğu kuvvetle değerlendirilmiştir. Şahıs Emniyette alınan ifadesinde kaçak olarak yurt dışına çıkmayı planladığı, bu şekilde iltica talebinin kabul olacağını düşündüğünü bundan dolayı yazılamayı kendisinin yaptığını akabinde ihbar ettiğini beyan etmiştir. Şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu