POMEM Öğrencilerinden Mezuniyet Coşkusu

İlk Yayın : 22 Haziran 2022 – Son Güncelleme 22 Haziran 2022, 16:05

Mersin Şehit Altuğ Verdi Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 27. Dönem Mezuniyet Töreni Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Mersin POMEM Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen törene, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Kahveci, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Kılıç, il protokol üyeleri, Emniyet mensupları ve mezun polis adaylarının aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak’ın tebrik ve kutlama mesajı okundu.

Vali Pehlivan, öncelikle okulun adını aldığı Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi nezdinde bütün şehitleri minnetle, vatanın birliği ve bütünlüğü için mücadele eden gazileri de şükranla yad ederek, Polis okulundan mezun olan öğrencilerin bir gurur tablosu oluşturduğunu ifade etti. Pehlivan, “Bugün onları uzun bir yola uğurluyoruz, bu yol vatana hizmet yoludur. Bu yol vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlama yoludur. Bu yol toplumumuzun huzurunu ve esenliğini temin etme yoludur. Bu yol sahip olduğumuz huzur iklimini daim kılmak için mücadele yoludur. Bu yol bütün suç şebekelerine karşı mücadele yoludur. Bu yol devletimizin, ülkemizin gücüne göz diken, nifak sokmak isteyen terör örgütlerine karşı mücadele yoludur. Bu yol zor ve zorluklarla doludur amma bu meşakkatli yolda bu kardeşlerimiz de gözlerini kırpmadan, gerektiğinde canlarını feda etmeyi de göze alarak gururla, onurla, şerefle dimdik yürümeye devam edeceklerdir” dedi.

Mezunlara, kendilerine güvenme tavsiyesinde bulunan Pehlivan, “Devletimize, milletimize güvenin ve birbirinize kenetlenin. Göreceksiniz ki başarılarınız da artarak devam edecek. Toplumumuzun her kesimini şefkatle kucaklayarak, onlar için her zaman hizmette olduğumuzu hissettirerek yolunuza devam edin. Huzurumuzu kaçırmaya çalışanlara da asla fırsat vermeyin. Bizler devlet ve millet olarak size güveniyoruz. Çıkmış olduğunuz bu yolda üstün başarılar temenni ediyorum. Allah hepinizin yar ve yardımcısı olsun. Mezuniyetiniz hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Mersin Şehit Altuğ Verdi POMEM Müdürü Zafer Ağırkaya’nın da bir konuşma yaptığı tören, dönem birincisi Hüseyin Çelikkaya’nın yaş kütüğüne plaket çakmasıyla devam etti. Vali Ali Hamza Pehlivan’ın dereceye giren Polis adaylarına diploma ve ödüllerini takdim ettiği törende, 484 Polis adayı yemin ederek mezun oldu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu