Pandemi gölgesinde Tıp Haftası

İlk Yayın : 5 Mart 2021 – Son Güncelleme 5 Mart 2021, 14:18

MERSİN (ACİL HABER) -Mersin Tabip Odası, bu yıl pandeminin gölgesinde düzenleyeceği 14 Mart Tıp Haftası etkinliklerini kamuoyuna duyurdu.

Her yıl 14 Mart’ta kutlanan Tıp Haftası, bu sene pandemi kurallarına uygun şekilde gerçekleştirilecek. Pandeminin gölgesinde düzenlenecek olan etkinlikleri kamuoyu ile paylaşan Mersin Tabip Odası, yapacakları etkinliklerle halkın ve sağlık çalışanlarının sorunlarına yönelik çözümler arayacak.

“PANDEMİ SORUNLARINA ÇÖZÜM ARAYACAĞIZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, tüm dünyayı kasıp kavuran ve 1,5 milyondan fazla kişinin ölmesine neden olan bir salgınla karşı karşıya olduğumuzu ve bu salgını neden yenemediğimiz sorusunu gündeme getirdi. Pandeminin başından bu yana süren yanlış sağlık politikalarına devam edildiğini ve 1 Mart günü ilan edilen yanlış açılım programlarıyla önümüzdeki ayların da pandemiye kurban edileceğinden endişe duyduğunu ifade eden Antmen, “Yeni alınan kararlardan biri olan okulların açılması, yapılması gereken şeylerden biriydi ancak öğretmenlerin aşılanmadığı, milli eğitim çalışanlarına yönelik bir tarama programının ortaya konmadığı, özellikle kamu okullarının kaderine terkedildiği bir dönemde bu yanlış politikaların canımızı çok yakacak sonuçlar doğurması kaçınılmazdır” şeklinde konuştu.Yaklaşık 20 yıldır bir kutlamadan ziyade mücadele haftasına dönüşen 14 Mart’ta, bu sene her zamankinden daha sıkıntılı bir süreç ile karşı karşıya kalındığının altını çizen Antmen, “Mersin’de dokuzu hekim, 20 sağlık çalışanını pandemide yitirdik ve bu anlamda bu yıl biraz da onları anmaya, isimlerini yaşatmaya, aileleri ile birlikte olmaya çalışacağız. Pandeminin neden olduğu halkın ve sağlık çalışanlarının sorunlarına yönelik çözümler aramaya, alternatif öneriler sunmaya çalışacağız” diyerek tüm sağlık çalışanları ve vatandaşları etkinliklere katılmaya, katkı sunmaya çağırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu