Pandemi gölgesinde buruk kutlama

İlk Yayın : 15 Mart 2021 – Son Güncelleme 15 Mart 2021, 09:24

14 Mart Tıp Bayramı, tüm ülkede olduğu gibi Mersin’de de pandemi gölgesinde buruk kutlandı. Törende konuşan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden 387 sağlık çalışanının üzüntüsüyle bu günü buruk kutladıklarını söyledi.

Mersin Tabip Odası üyeleri, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Alanı’nda bir araya geldi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyup, maske takan hekimler, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Pandemi sürecinde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının anıldığı kutlama programı buruk geçerken burada konuşan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, bugünü pandemi gölgesinde kutladıklarını ve kaybettikleri arkadaşlarının acılarını yüreklerinde hissettiklerini söyledi. Antmen, “Son bir yıldır, Covid nedeniyle kaybettiğimiz 387 sağlık çalışanı ve özellikle Mersin’de kaybettiğimiz 19 sağlık çalışanının üzüntüsüyle bayramı kutluyoruz. Bugüne kadar bu mücadeleyi veren tüm sağlık çalışanlarını saygıyla anıyoruz. Vefat eden arkadaşlarımız için rahmet ve başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN BAYRAM DEĞİL MÜCADELE GÜNÜ”

Mersin Tabip Odası olarak bu bayramı bu bilinçle kutlamaya ve anmaya çalıştıklarını vurgulayan Antmen, şunları söyledi: “Ve özellikle de bugünün bir bayramdan ziyade mücadele günü olması konusunda hassasiyet gösterdik. 5 Mart’tan itibaren başlayıp 15 Mart’ta bitecek olan programımızda hem Covid’den kaybettiğimiz arkadaşlarımızın anılmasına özen gösterdik hem de bu mücadelenin nasıl verilmesi konusunda vurgular yapmaya çalıştık. Bundan sonra da mücadelemizle ilgili olarak gerek Sağlık Bakanlığı’na gerek tüm tıp camiasına önerilerimizi sunmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle bir kez daha tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı’nı kutluyoruz.” Antmen’in konuşmasının ardından tören İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu