Özel tiyatro gruplarına ‘teşekkür’ buluşması

İlk Yayın : 9 Nisan 2021 – Son Güncelleme 9 Nisan 2021, 09:00

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla bu yıl ilkini düzenlediği “Mersin Özel Tiyatro Festivali” sona erdi. Büyükşehir, festivale katılım sağlayan 3 tiyatro grubuyla festival sonrası bir buluşma düzenledi. Buluşmada, gruplara teşekkür plaketleri takdim edildi.

Festivalde Özel Tarsus Şehir Tiyatrosu, ‘Duvar’ oyununu, Duvarsız Sanat Tiyatrosu  ‘Soluk Soluğa’ adlı oyununu, Tiyatro Körebe ise ‘Ayıp Ettik’ oyununu sahnelemişti. Oyunlar dijital platformlar aracılığıyla izleyenlere ulaştı. Festivalde, salgın nedeniyle zor günler yaşayan 3 yerel tiyatro topluluğundaki 16 sanat emekçisine de Büyükşehir destek sağladı.

TİYATRO TOPLULUKLARINA PLAKETLER SUNULDU

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, düzenlenen buluşmada topluluklara teşekkür plaketlerini takdim etti. Plaketleri Özel Tarsus Şehir Tiyatrosu adına Tayfun Bağcı, Duvarsız Sanat Tiyatrosu adına Zehra Uyulgan ve Tiyatro Körebe adına Umay Güzey aldı.

“SİZLERLE YAPTIĞIMIZ BU ÇALIŞMA BİZLERİ ÇOK MUTLU ETTİ”

Bengi İspir Özdülger, bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Yapmış olduğumuz bu çalışmada bir arada olduğumuz için hem size bir teşekkür etmek hem de tanışmak istemiştik. Ekim ayındaki Tiyatro Günleri’nde yaptığınız güzel çalışmalar için bir teşekkür karşılığı olarak hepinize bir plaket takdim etmiştik. Aynısını bugün de gerçekleştirelim istedik. Çünkü sizlerle yaptığımız bu çalışma bizleri çok mutlu etti. Sanat yolculuğunda hep birlikte olduğumuz için elbette ki mutluyuz. Başvurumuza katılım sağladığınız ve hep birlikte güzel bir şekilde bu sonuca ulaştığımız için mutluyuz” dedi. Buluşmanın ardından Sabahattin Ali’nin eseri olan ve Mersin Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği “Ölümü Ardında Gezdirenler” oyunun yerel tiyatro topluluklarına özel gösterimi yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu