Ortak coşku

İlk Yayın : 19 Mayıs 2021 – Son Güncelleme 19 Mayıs 2021, 14:04

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında düzenlenen resmi törene katılım sağladı. Ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’le birlikte üstü açık otobüslerle konvoy halinde şehir turu atarak 19 Mayıs coşkusunu Tarsus halkıyla birlikte yaşadı.

Seçer ve Bozdoğan yüzlerce aracın katılım sağladığı konvoy ile şehrin en yoğun cadde ve meydanlarından geçerek 19 Mayıs coşkusunu vatandaşlara evlerinde ve balkonlarında yaşattılar. Çalınan marşlar eşliğinde devam eden konvoyda başkanlar, ellerinde Türk bayraklarıyla kendilerine karşılık veren yurttaşları selamladılar. Araç sürücüleri ise çaldıkları kornalar ile bayram coşkusuna eşlik ettiler.

Şehrin ana caddeleri araç konvoyu ile gezilerek kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramında marşları ve şarkıları hep bir ağızdan başkanlar ve meclis üyeleriyle birlikte söyleyen vatandaşlar da bu büyük coşkuya evlerinin balkonlarından, bahçelerinden, araçlarından Türk bayrakları sallayıp alkışlarla destek verdi. Konvoy geçişi sırasında büyük heyecan yaşayan vatandaşlar, o anları telefonlarıyla ölümsüzleştirdi.

Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü olarak kabul ettiği ve işgal güçlerine karşı ulusal direnişin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs 1919 ruhu 102 yıl sonra Tarsus sokaklarına yansırken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Belediye hoparlörlerinden çalınan marşlar ile yüreklerde hissedildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Av. Adil Aktay, Tarsus İlçe Başkanı Avukat Ozan Varal’ın ve Belediye Meclis Üyelerinin birlik ve beraberlik mesajı verdiği bayram kutlamasında, Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve milli mücadele kahramanların işgal güçlerine karşı verdikleri mücadelen sonra kurulan Cumhuriyetin kazanımlarına sürekli sahip çıkacaklarını bir kez daha gözler önüne serdiler.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu