ORTAK ACILARIMIZ

İlk Yayın : 8 Mart 2022 – Son Güncelleme 20 Ağustos 2022, 14:24

İnsanların bir arada aile ve toplum olarak yaşamasını kolaylaştıran birçok maddi ve manevi değerler bulunmaktadır. Ahlaki ve hukuki olarak bulunan bu değerler aynı zamanda kültür olarak gelenekselleşmiş değerlerdir. İnsanların mutlu, huzurlu, barış içinde yaşamasını kolaylaştıran insani değerlere sahip çıkılmasıdır. İnsan hakları, özgürlükler, mesuliyetler, mükellefiyetler hepsi insanlar içindir.

Bunların gerçekleştirilmesi için de insanlara doğrudan vazifeler düşmektedir. İnsanları bir arada tutan en önemli değer, sevgiyle paylaşmaktır. Maddi ve manevi paylaşım insani değerlerin yücelmesini sağlar. Muhtaç, mağdur, mazlum, masum insanlar paylaşılmaya en yakın insanlardır. Bu nedenle insanlarla maddi ve manevi paylaşımlar içinde olmamız gerekir. Paylaşma, insani bir görevdir.. Bölünmemek için bölüşmek gerekir. Böylece toplumda sevgi, , adalet, vicdan gibi olgular da yerini bulacaktır

Paylaşmak, Önce sevginin, cömertliğin, iyiliğin ve yardımseverliğin göstergesidir. Sadece kendini değil, başkalarını da düşünmektir. Sadece maddiyatı değil, maneviyatı paylaşmak daha da güzeldir. İnsanlar, yaratılış itibariyle her zaman birbirine muhtaç olmuş ve olmaya da devam edecektir.

Kendi kendine yeten hiçbir insan yoktur. Evet, bir insan çok zengin olduğu için birilerinin maddi yardımına ihtiyaç duymayabilir; fakat ne kadar zengin olursa olsun mutluluğunu, sevincini, üzüntüsünü paylaşacağı birilerine mutlaka ihtiyaç duyar. Kaldı bu zenginliği yalnız başına edinmemiştir. Kardeşler arasında paylaşım duygusunun olması kadar güzel bir şey yoktur. Tüm insanlarda paylaşım duygusu olsaydı, belki şu anda dünya üzerinde aç, sefil yaşayan kimse kalmazdı.

Ortak acılara üzülmek, ortak dertlere çare olmak, ortak sevinçlerle sevinmek, coşmak birlikte ve uyum içinde yaşamanın adımlarıdır. Bu adımın temelinde sevgiyle paylaşmak vardır. Sadece bireysel olarak değil Dünya ekonomisindeki tüm sektörler uyumlu bir İşbirliği içinde sevgisel bir devrimi hayata geçirmek zorundadır. Dünya insanlarının kardeşliği, evrensel huzur, dirlik içinde gereklidir. Dirlik ise yaşamamızın, sağlığımızın, varlığımızın ve geleceğimizin maddi ve manevi ilk şartıdır. Paylaşmadığımız her şey huzurumuzu bozar. Yani bardak dolunca taşar. Sevgiyle Kalın. Esenlikte Yaşayın.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu