Önlem için can kaybı mı gerekiyor?

İlk Yayın : 28 Şubat 2021 – Son Güncelleme 28 Şubat 2021, 11:46

MERSİN (ACİL HABER)-Mersin merkez Toroslar İlçesi’ndeki Okan Merzeci Mahallesi ile Portakal Mahallesi’nin arasındaki Karaisalı Caddesi ile 201 ve 220 Caddenin kesiştiği noktada sık sık meydana gelen trafik kazaları vatandaşların tepkisine neden oluyor. Neredeyse her gün bir kazanın yaşandığı kavşakta yol kenarında bulunan ağaç dallarının budanmamasının görüş açısını engellemesinden dolayı kazalara davetiye çıkardığı belirtiliyor.

Okan Merzeci Mahalle Muhtarı Aziz Filiz, Karaisalı Caddesi ile 201 ve 220 Caddenin kesiştiği yerde her gün ortalama bir kazanın olduğunu söyledi. Söz konusu kavşağın yan taraflarında meyve bahçeleri bulunduğunu belirten Filiz, buradaki ağaçların görüş açısını engellediğini bu nedenle budanması gerektiğini söyledi. Yolun kenarındaki ot ve çalılıkların temizlenmesi gerektiğini anlatan Filiz, “Yolun  etrafının açılması lazım çünkü Karaisalı’dan gelen veya 201 den 220’ye çıkan vatandaşlar karşıdan gelen araçları görmüyor. Bütün işaretler var, dur işareti var, ışıklandırma var fakat vatandaş dikkat etmiyor. Sokakların geçiş köşelerinde ağaç dallarının kesilmesi lazım ki karşı araçlar birbirini görsün. Sürücüler yolun ortasına gelene kadar ağaçtan birbirini göremiyor. Ben sinyalizasyon için müracaat etmeme rağmen geldiler hepsi var yapacak bir şey yok dediler. Ağaçlar Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kesilmesi lazım” şeklinde konuştu.  Sürücülerin dikkatsizliğinin de kazalara davetiye çıkardığını anlatan Filiz, “Kavşağa her giden yol benim diyor. 201’den 220’ye çıkan, Karaisalı caddesinden gelen de aşağıdan geleni görmüyor. Burada ortalama her gün bir kaza oluyor. 2 hafta önce Büyükşehir Belediyesi’nin kendi aracı da kaza yaptı” diye konuştu.

HERKES GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KENDİNDE SANIYOR

Portakal Mahallesi Muhtarı Nazım Kunt ise 201. Cadde’nin 1 yıl önce açıldığını ifade ederek “Mustafa Kemal Mahallesi’nden ve Portakal Mahallesi’nden geçerek Okan Merzeci’nin içine gidiyor. Vatandaş Mehmetçik parkından gelen Karaisalı caddesini ana yol zannediyor. Herkes dört yolda kesişiyor.

Karaisalı ve Portakal Mahallesi’nden geçen eski caddede gelişte ve gidişte ışık ve dur levhası var. Kontrollü geçiş var. Geçenlerde Büyükşehir Belediyesi’nden ziyaretimize geldiler. Orayı sinyalizasyon ışıkları konulabilir mi dedim. Talepte bulunduk o caddeye de Çavak’a kadar yol çizgileri yapıldı. Vatandaşların orada biraz ağır geçmeleri gerekiyor. Işık var, kırmızı ikaz ışığı var, dur yazısı da var maalesef aşağıdan gelen hızlı, yukarıdan gelen hızlı, dikkat edilmesi gerekiyor. Diğer lambalarından konulması gerekiyor. Kaza var diye çok telefon geliyor. Sürücülerimiz dikkat etmeli” ifadelerini kullandı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu