“OHAL Hukuksuzluğuna son verin!”

İlk Yayın : 28 Mart 2021 – Son Güncelleme 28 Mart 2021, 11:10

Mersin Kamu Emekçileri Sendikası dönem sözcüsü ve Sağlık Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Dr. Zeki Sinan Doğan, hukuksuzluğunun yıllardır OHAL Komisyonu önünde bekleyen dosyalarla devam ettiğini belirterek “OHAL Hukuksuzluğu’na son verin” çağrısı yaptı.

Mersin’de Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) üyeleri tarafından Olağanüstü Hal Komisyonu hukuksuzluklarına dikkat çekmek için Sağlık Emekçileri Sendikası önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. “Çalışma hakkımı işimi geri istiyorum” pankartının açıldığı eylemde konuşan KESK Dönem Sözcüsü ve SES Şube Başkanı Dr. Zeki Sinan Doğan, hukuksuzluğun yıllardır OHAL Komisyonu önünde bekleyen dosyalarla devam ettiğini söyledi. OHAL Komisyonunun ihraç kamu emekçilerini oyaladığını ve ihraç kararları ile ilgili hukuki bir denetim yapmadığını iddia eden Doğan, “OHAL Komisyonu başvuruları reddedilen kamu emekçilerinin “özel yetkili” idare mahkemelerinde görülen davalarında adil yargılanma hakkı ihlal edilmekte, Mahkemeler iktidarın hukuksuzluğunu onaylayan merciler olarak işlev görmektedir” dedi.

“SONUÇLANAN BAŞVURULARIN YÜZDE 88.16’SINA RET KARARI VERİLMİŞ”

Görev süresi iki yıl olan komisyonun görev süresi son olarak 25 Aralık 2020’de bir yıl daha uzatıldığını hatırlatan Doğan, “Komisyonun 2020 yılı faaliyet raporuna göre, KHK’ler ile kamu görevinden çıkarılanların sayısı 125 bin 678 olup 123 bin 025 kişi komisyona başvuru yapmıştır. 31.12.2020 tarihi itibariyle kamu görevinden çıkarılanların komisyona yaptığı başvurularda 12 bin 988’i kabul, 96 bin 717’si ret olmak üzere toplam 109 bin 705 başvuru sonuçlandırılmıştır. Bu rakamlara göre başvuruların yüzde 89,17’si sonuçlandırılmış ve sonuçlanan başvuruların yüzde 88,16’sında ret kararı verilmiştir” şeklinde konuştu.

KESK üyelerine ait 4 bin 267 ihraç dosyasının sadece yüzde 38’i karara bağlandığını anlatan Doğan şöyle devam etti: “Başvuruların yüzde 62’si 4 yıldır karara bağlanmayı beklemektedir. KESK’lilere ait hala karara bağlanmayan dosya sayısı yaklaşık 2 bin 400’dür. Baş vurularının hangi sırayla ve ne kadar sürede sonuçlandırılacağı tamamen keyfi kriterlere dayanmaktadır. OHAL rejimi devam etmektedir. OHAL Komisyonu kararları, siyasi yargılamalar, siyasi yargı kararlarıyla hukuksuzluklar olağan hale getirilmeye çalışılmaktadır. Bu anti demokratik uygulamaları kabul etmeyeceğimizi bir kez daha beyan ediyoruz. OHAL hukuksuzluğuna son verin”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu