Öğrenciler barınamıyor

Mersin'de yurt yetersizliği ve fahiş kira artışından barınacak yer bulamayan üniversite öğrencileri, “Barınamıyoruz” diyerek eylem yaptı.

İlk Yayın : 22 Eylül 2021 – Son Güncelleme 22 Eylül 2021, 08:02

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte üniversite öğrencilerinin en büyük problemlerinden biri barınma oldu. Yüksek kira ve yurt ücretleri nedeniyle hala yerleşecek bir yer bulamayan öğrenciler “Barınamıyoruz Hareketi” başlattı. Mersin’de de bu harekete katılan Öğrenci Sendikalılar, Yenişehir Marina sahilinde eylem yaptı. “Hiçbir öğrenci yalnız kalmayacak”, “Yurt sorunu şöyle çözülebilir: Yurt yaparak”, “Bu kiraları nasıl ödeyeceğiz?” yazılı pankart açan Öğrenci Sendikası adına konuşan sendika üyesi İpek Arapoğlu, “Yurtların yetersizliği yetmezmiş gibi fahiş kira artışları karşısında gerçekten şoktayız. Yıl 2021 ancak en temel hakkımız olan barınma ihtiyacımızın karşılanamamasına inanamıyoruz. Üstelik ülke genelinde ihtiyaç fazlası yüz binlerce konut olduğunu da biliyoruz” dedi.

“MERSİN EN FAZLA KİRA ARTIŞI YAPAN İLLERDEN”

Yıllardır okurken çalışmak zorunda kaldıklarını ancak artık çalışsalar bile yetmesinin mümkün olmadığını belirten Arapoğlu, “Mersin en fazla kira artışını yapan iller arasında yer alıyor. Biz üniversite öğrencileri evlerde değil nitelikli ücretsiz devlet yurtlarında kalmak istiyoruz ve bu sorunu çözmenin yurt yapmak kadar basit olduğunu söylüyoruz. Kira konusunda sorun yaşayan, bizi haklı bulan tüm yurttaşlarımızı, derslerine sağlıklı gelmemizi isteyen tüm öğretmenlerimizi dayanışmaya çağırıyoruz. Taleplerimiz yerine getirilene kadar pek çok ilde nöbetimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu