“MÜZİKLE HAYATIN RİTMİNİ YAKALADIM”

İlk Yayın : 19 Nisan 2024 – Son Güncelleme 19 Nisan 2024, 12:04

Ritim Perküsyon ve Sanat Derneği (RİTMO) Başkanı Aynur Güdücü, “Enstrümanımı çok seviyorum. Eşimi kaybettim. O kaybın hemen ardından tekrar hayatın ritmini yakalamak adına müziğe başladım. Ve çok doğru bir karar vermişim” dedi.

Raziye ERDEN/ MERSİN 

Mersin’in Bozön Mahallesi’nde çiftçilik ile uğraşan 54 yaşındaki Aynur Güdücü, 5 yıl önce eşini kaybetti. Bu acıyla baş etmenin yollarını ararken müzik ile tanıştı. O günden buyana darbuka çalan Güdücü, tanıştığı arkadaş grubu ile dernek kurmaya karar verdi. Ritim Perküsyon ve Sanat Derneği (RİTMO), 3 Nisan 2024 tarihinde arkadaşları ile kurdu. Akdeniz İlçesi’nin Camişerif Mahallesi’ndeki dernek binalarında ziyaret ettiğimiz Ritmo’nun Başkanı Aynur Güdücü, gazetemize konuştu.  6 yaşından 68 yaşına kadar birçok insanın dernekte aktif olduklarını ve hep birlikte çok güzel vakit geçirip, müzik yaptıklarını belirten Güdücü, ‘6 yaşında da arkadaşım var, 68 yaşında da’ dedi.

AYNUR GÜDÜCÜ

“HAYATIN STRESİNİZİ ATIYORUZ”

Beş yıldır darbuka çaldığını, hayatın ritmini müzikle yakaladığının altını çizen Güdücü, “Enstrümanımı çok seviyorum. Eşimi kaybettim. O kaybın hemen ardından tekrar hayatın ritmini yakalamak adına müziğe başladım. Ve çok doğru bir karar vermişim. Herkese de şiddetle tavsiye ediyorum. Hayatın ritmini tekrar yakaladım. İnsanlar, gelsinler. Biz çok iyi vakit geçiriyoruz. Çok güzel bir dostluk oluştu burada. ‘Seçilmiş ailem’ diyorum. Kimseyi birbirinden ayırt edemem. Herkesi ayrı ayrı çok seviyorum. Çok bütünleştik. Ve enstrümanımız… Gerçekten çok güzel bir enstrüman. Sadece hayatın ritmini yakalamıyorsunuz, stresinizi atıyorsunuz, sizi neşelendiren, kötü geçen bir günün sonunda çok güzel bir akşama ulaşmanızı sağlayan bir enstrüman. Şiddetle tavsiye ediyorum” diye konuştu.

“ÇALDIĞIMIZ ENSTRÜMAN HEPİMİZE ÇOK İYİ GELDİ”

Dernek olarak yeni olduklarını aktaran Güdücü, “3 Nisan 2024 tarihinde kurulduk. Derneğimiz çok genç bir dernek. Henüz daha 15 gün önce kuruldu derneğimiz. Bunun öncesinde biz 5 yıl önce böyle bir şeye başladık. Ritmi seven, sanatı seven bir grup insan bir araya geldik. Hem birbirimize çok iyi geldik. Hem çaldığımız enstrüman hepimize çok iyi geldi. Şu anda biz 30 kişi sahneye çıkacağız. Yeni başlayan gruplarımız da var. Eylül ayında yeni eğitim yılı başladığımda bence çok daha kalabalık olacağız. 54 yaşındayım. 6 yaşında ve 68 yaşında sınıf arkadaşım da var. Çok güzel, çok keyifli” dedi.

“ÇOK RENKLİYİZ”

Birçok farklı meslek grubundan insanlarla bir arada olduklarını ifade eden Güdücü, “Anaokulu, ortaokulu öğrencimiz var. Ben çiftçiyim. Bunun yansıra kuaför olan arkadaşımız var, ev hanımı olan var, üniversitede profesör olan arkadaşlarımız var, eğitimciler var, öğretmenler var, emekliler var aramızda. Çok renkliyiz. Ben şöyle tanımlıyorum, biz Hatay gibiyiz ya. Rengarenk bir toplumuz. Toplumun her katmanından, farklı cinsiyetlerden, farklı yaş gruplarından bir sürü insan bir araya geldik ve ortak bir amaç için hareket ediyoruz” söyledi.

İki yıl öncesinde yaşanan Covıd-19 salgını sonrası pandemi ve 6 Şubat’ta Türkiye’de yaşanan depremle birçok etkinlik ve konserlerini gerçekleştiremediklerini söyleyen Güdücü, deprem sonrası sık sık Hatay’ gittiklerini aktardı.  Büyük bir konser için hazırlandıklarını ifade eden Güdücü, “Pandemi ve büyük deprem sırasında planladığımız konserleri ve etkinlikleri, aynı döneme denk geldiği için gerçekleştiremedik. Keşke olmasaydı dediğimiz bu büyük depremin hemen ardından bu kadar emeği, 5 yıldır biriktirdiklerimizi nerede faydalı hale getirebiliriz diye düşündük. Depremden sonra biz her ay düzenli olarak deprem bölgesine gitmeye başladık. Defne ilçesinde ailemiz oldu. Bu gelişmelerin sonunda artık bu kadar emeği ve birikimi hayata geçirelim, bir konser verelim ve oradan elde ettiğimiz gelirle de oradaki yeni ailemizin gençlerine kendilerine bir gelecek kurmaları için burs olarak verelim dedik. Böyle yola çıktık.

“BİLETLERİMİZ BİTTİ”

Yenişehir Kültür Merkezi Barış Salonu’nda 25 Nisan’da konserimiz var. Mersin halkı tıpkı depremde olduğu gibi teveccüh gösterdi. Deprem zamanı sunduğu desteğin aynısını bize de sundu ve biletlerimiz bitti. Dopdolu bir salona çalacağız inşallah. Önümüzdeki dönemlerde de dernekleşmenin bizi vereceği güçle birlikte çok daha büyük projelerde ama yine kesinlikle özellikle gençlerin eğitimi konusunda elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Başa dön tuşu