MUHTAR ADAYI MUHTAR GİBİ ÇALIŞIYOR

İlk Yayın : 26 Mart 2024 – Son Güncelleme 26 Mart 2024, 10:22

Mersin’de Fuat Morel Mahallesi muhtar adayı Didem Cevriye Demir, muhtar olmadan muhtar gibi çalışmalar yaptığını ifade ederek, “Mahalledeki vatandaşlar, bir şey mi eksik bana ulaşıyorlar, bende onu tamamlamaya çalışıyorum. Bir muhtar gibi çalışıyorum aslında. 31 Mart’ta da insanların seçimini benden yana yapmasını bekliyorum” dedi.

Raziye ERDEN-MERSİN

Mersin Yenişehir ilçesine bağlı Fuat Morel mahallesi muhtar adayı Didem Cevriye Demir, hafta sonu mahalledeki vatandaşa iftar programı düzenledi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı programa Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Mersin Şube Başkanı İlksen Sorguç Dinçer ve yönetimi de katıldı.

Kavurma, pilav, ayran ve tatlının ikram edildiği iftar yemeğinde, akşam ezanın okuması ile oruçlar açıldı ardından Yasini Şerif okundu. Daha sonra çocuklar için hazırlanan eski ramazanları aratmayan gösteriler yapıldı. Hacivat ve Karagöz tiyatrosu, palyaço ile birlikte müzik eşliğinde dans eden çocuklar doyasıya eğlendi. 7’den 70’e katılan vatandaşlara pamuk şeker de verildi. Gazetemize konuşan Fuat Morel mahallesi muhtar adayı Didem Cevriye Demir, adaylık konusunda en çok eşinin destek verdiğini belirterek, “Selanik göçmeniyiz. Mersin’de doğdum. 14 yıllık evliyim, iki çocuk annesiyim. 8 azam var. Asıl mesleğim kuaförlük ve güzellik uzmanlığı öğretmeniyim. Ama eşimle birlikte büyükbaş ve küçükbaş hayvan yemleri satışı yapıyoruz. Kendi iş yerimiz var” dedi.

“ESNAF OLDUĞUM İÇİN MAHALLELİ TARAFINDAN TANINIYORUM”

14 yıldır Fuat Morel Mahallesi’nde ikamet ettiğini ve mahallenin problemlerini çok iyi bildiğini ifade eden Demir, “Esnaf olduğum için mahalleli tarafından tanınıyorum, göz önündeyim. Normalde erkek işi dedikleri bir işi yapıyorum. Büyük ve küçükbaş yemi satıyorum. Ama ben bir kadınında bir erkek işini yapabileceğini kanıtladım. Ne kadar iyi yapabileceğimi ilk önce iş yerinde kanıtladım. Mahallenin muhtar adayı olarak neler yapılabileceğimi şimdiden göstermiş oldum. Bir şey mi eksik bana ulaşıyorlar, bende onu tamamlamaya çalışıyorum. Bir muhtar gibi çalışıyorum aslında. 31 Mart’ta da insanların seçimini benden yana yapmasını bekliyorum” diye konuştu.

“KADIN ÜRETİCİ PAZARININ OLMASINI İSTİYORUM”

Muhtar seçildiği vakit neler yapabileceklerini anlatan Demir, “Mahallemizde birçok eksik var. Taziye evi, çocuklar için okuma ve dinlenme salonu, kütüphane, oyun parkları, çocukların aktivite yapabileceği alanlar yok, kadınlar için el sanatları kursu, halk eğitim merkezi bu alanlar yok. Ayrıca kadın üretici pazarının olmasını çok istiyorum. Buradaki evler müstakil olduğu için üretim anlamında kadınlar her şeyi yetiştirebiliyor. Biber salçası, marmelat, turşu, zeytin hepsini yapabiliyorlar. Sitede oturan vatandaşların da faydalanmaları için buradaki kadınlara üretici pazarı şart. Daha güzel hizmetler yapabilmek istiyorum tabi bunun için öncelikle seçilmem lazım. Bir kadın olarak da her zaman kadınların üzerinde bir elim var. Hiçbir zamanda elimi çekmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

“KADININ ELİNİN DEĞDİĞİ HER ŞEY GÜZELLEŞİYOR”

İftar programına katılımın oldukça yoğun olmasına dikkat çeken Demir, “Biz bin kişilik bir organizasyon hazırladık. Şuan onu aşmış durumdayız. Güzel bir iftar programı oldu. Kendi imkanlarım ile düzenledim. Masaları ve sandalyeleri kiraladım. Bana gelen tepkiler çok güzel. Yüzüme kapı kapanmadı. Her gittiğim yerde pozitif olarak karşılandım. Önümüze bakıyoruz ama ‘kesin evet kazandık’ diye bir cümle kullanmıyoruz. Sandıktan çıkan kesin sonuçla birlikte konuşmaya başlayacağız. ‘O yüzden hayırlısı’ diyelim. Bir kadının neler yapabileceğini göstermek için bir yola çıktım. Kadının elinin değdiği her şey güzelleşiyor. Herkesin yolu açık olsun” diyerek sözlerine son verdi.

Başa dön tuşu