Miting krizi!

İlk Yayın : 26 Kasım 2021 – Son Güncelleme 26 Kasım 2021, 18:24

CHP Mersin İl Başkanlığı, partilerinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla 4 Aralık’ta Mersin’de gerçekleştirilecek olan ‘erken seçim’ mitinginin Cumhuriyet Meydanı’nda yapılması için yaptıkları başvurulara cevap alamadıkları gerekçesiyle valiliğe çağrıda bulundu. Bu çağrının ardından ve bazı sosyal medya paylaşımlarından sonra Mersin Valiliği de akşam saatlerinde konuya ilişkin açıklama yaptı. Valilik, CHP mitingine izin verilmediği yönündeki açıklamaların ve haberlerin tamamen asılsız olduğunu duyurdu.

CHP İL BAŞKANLIĞI VALİLİĞİ TALİMAT ALMAKLA SUÇLADI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4 Aralık’ta Mersin’de düzenleyeceği miting için alan krizi yaşanıyor. Mitingin Cumhuriyet Alanı’nda yapılmasını isteyen partililer, yaptıkları başvuruya karşılık şuana kadar valilikten herhangi bir cevap alamadıkları gerekçesiyle basın açıklaması yaptı. Partililer adına açıklama yapan İl Başkanı Adil Aktay, “Valiliğin sessizliği gömülmesi, Cumhuriyet Meydanında miting talebimizi bu saate kadar yok sayması manidardır. Miting başvurumuzla ilgili olarak bir yerden talimat beklenir gibi bir görüntü verilmektedir” iddiasında bulundu.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen açıklamayı İl Başkanı Adil Aktay okudu. Ülke ekonomisi tam bir kaos içinde olduğunu öne süren Aktay, “Paramızın değeri her gün düşüyor, yoksulluk artıyor, işsizlik büyüyor, üretim ve yatırım yapmak imkansız hale geliyor. Geçinemeyen, insanca koşullarda yaşayamayan milyonların bu gidişe tahammülleri kalmadı. Ekonomiyi batıranlardan çare gelmeyeceğini artık herkes görüyor. Vatandaşımız bir an önce sandığa gidip bu gidişi durdurmak, biraz rahat nefes alabilmek istiyor” dedi. CHP’nin, vatandaşın bu çağrısına kulak verdiğini, ekonomiden canı yananlarla meydanlarda buluşacağını söyleyen Aktay, “Mitingimizi Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirmek üzere İl Başkanlığı olarak gerekli girişimleri usulüne uygun olarak yaptık.  Geçen sürede tarafımıza hiçbir cevap verilmemesi üzerine bir kez daha hatırlatmada bulunduk ancak yine cevap alamadık. Valiliğin sessizliği gömülmesi, Cumhuriyet Meydanında miting talebimizi bu saate kadar yok sayması manidardır. Miting başvurumuzla ilgili olarak bir yerden talimat beklenir gibi bir görüntü verilmektedir. Bu yakışıksız görüntüye bir an önce son verilmesini ve daha önce de mitinglere sahne olmuş Cumhuriyet Meydanı’nın milletin sesine, milletin iradesine açılmasını bekliyoruz. Cumhuriyet Meydanını, Cumhuriyetin ve halkın partisine kapatmak gibi bir hadsizliğe tevessül edilmeyeceğini umuyoruz” ifadelerini kullandı.

MERSİN VALİLİĞİ YALANLADI

CHP İl Başkanlığı’nın açıklamasından saatler sonra Mersin Valiliği, CHP mitingine izin verilmediği yönündeki açıklamaların ve haberlerin tamamen asılsız olduğunu bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığınca 04 Aralık 2021 tarihinde yapacakları miting ile ilgili yapılan açıklama ve buna istinaden bazı medya organları ve sosyal medya platformlarında yapılan paylaşımlarla ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması ihtiyacı doğmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından 04 Aralık 2021 Cumartesi günü ilimizde düzenlenmek istenen mitinge izin verilmediği yönündeki açıklamalar ve haberler tamamen asılsızdır. İl ve ilçelerde toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergahı, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu’nun 6. Maddesine istinaden Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) grubu bulunan siyasi partilerin il ve ilçe temsilcilerinin görüşleri alınarak mahallin en büyük mülki amiri tarafından belirlenmektedir. Bu kapsamda ilimizde toplantı ve gösteri yürüyüşü güzergahları Mersin CHP İl Başkanlığı’nın da görüşü alınarak belirlenmiş ve mutat vasıtalarla ilan edilmiştir. Bu nedenle Kent Merkezi Akdeniz İlçesi Cumhuriyet Meydanı miting alanı olarak belirlenmediğinden, bu alanda siyasi parti mitingi gerçekleştirmek hukuken mümkün değildir. CHP İl Başkanlığınca Valiliğimize verilen 25.11.2021 tarihli dilekçe ile “Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu Yanı Miting Alanı”nda yapılmak istenilen mitingin uygun görüldüğü Valiliğimizce yazılı olarak CHP İl Başkanlığına bildirildiği halde İl Başkanlığınca yapılan basın açıklamasındaki ifadelerin gerçekle bağdaşmayarak çarpıtılması talihsizliktir” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu