Miniklerden 23 Nisan kutlaması

Mersin’de Akdeniz Boğaziçi Koleji öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir coşkuyla kutladı. Miniklerin gerçekleştirdiği danslar büyük ilgi görürken velilerde çocuklarının gösterilerini gururla alkışladı.

İlk Yayın : 23 Nisan 2024 – Son Güncelleme 23 Nisan 2024, 18:45

23 Nisan Çocuk Bayramı Mersin’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu etkinliklerden biri de Mezitli ilçesindeki Akdeniz Boğaziçi Koleji’nde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından jimnastik gösterileri, drama gösterisi İngilizce ve Almanca dans gösterileri ile devam etti. Etkinliğin sonunda sahne alan miniklerin korosuyla coşan velilerin mutluluğu görülmeye değerdi. Etkinlikte konuşan Okul Müdürü Yaşar Yavuz, öncelikle 23 Nisan kutlama programına gelenlere teşekkür etti. Bugünün çok anlamlı bir gün olduğuna dikkat çeken Müdür Yavuz, “Bu yıl 104. yılını kutladığımız bu bayram ilk milli bayramımız. Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu milli bayramımızı kocaman yürekli çocuklarımıza bırakmasının nedeni vardı. Biliyoruz ki geleceğin Türkiye’sinde geleceğin bu çocuklarımızın imzası olacak. Biz inanıyoruz ki geleceği bıraktığımız gençler kocaman yüreğiyle çok büyük işlere imza atacaklar” dedi.

“ATATÜRK YÖNETİMİ MİLLETE BIRAKTI”
“Sevgili öğrenciler şunu unutmasınlar: Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni tek başına yönetmek istememiştir” diyen Yavuz, şöyle devam etti: “Atamız, yönetimi millete bırakmıştır. ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir’ derken bunun güvencesini de sevgili öğrencilerimize emanet etmiştir. İnanıyorum ki onlarda birçok şeyi unutmayacaktır. Neyi unutmamak gerektiğini belirtmekte fayda var, başta Atatürk ve şehitlerimizin ve gazilerimizin tamamı bize bu ülkeyi bırakmışlarsa onlara saygıyı bırakmayacağız. Kurtuluş Savaşı’nı unutmayacağız, Çanakkale’yi, Sakarya’yı Erzurum’u, Amasya’yı unutmayacağız. Ülke bize bırakılmışsa, ülke bizden çok şey bekliyorsa üstümüze düşen görevi sonuna kadar yapacağız. Biz öğretmenler olarak, anne-babalar olarak üzerimize düşen görevi yapmaya gayret ettik.” Etkinlik, Müdür Yavuz’un konuşmasının ardından miniklerin gösterisiyle son buldu.

Başa dön tuşu