Minibüsçüler hukuk mücadelesini kazandı

İlk Yayın : 15 Mart 2021 – Son Güncelleme 15 Mart 2021, 09:27

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde 12 No’lu Yeni Mahalle Mithatpaşa Dolmuşçular Kooperatifi üyeleri geçtiğimiz yıl temmuz ayında Cetvel- Tunç Petrol’dan Tarsus Üniversitesi ve yeni yapılan Devlet Hastanesi’ne kadar uzatılan güzergâhlarının bazı minibüsçülerin itirazı sonrası iptal edilmesi üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışmıştı. Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen’de minibüsçülere destek vermişti. Dolmuşçular eski Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile de güzergah konusunda ters düşerek mahkemelik olan dolmuşçular farklı cezalara maruz kalmıştı. Konuyu yargıya taşıyan dolmuşçular hat uzatım talepleri ile ilgili Mersin 2.İdare Mahkemesi açtıkları davayı kazandı.

KURBAN KESTİLER

Mahkeme kararının lehlerine sonuçlanması üzerine dolmuşçular Tarsus 12 No’lu Yeni Mahalle Mithatpaşa Dolmuşçular Kooperatifi’nin Takbaş mevkiinde bulunan merkezinde toplanarak kurban kesti. Kooperatif Başkanı Fatih Yalçın, sürdürdükleri hukuk mücadelesini kazandıkları için oldukça mutlu olduklarını söyledi. Tarsus 12 No.lu Yeni Mahalle Mithatpaşa Dolmuşçular Kooperatifine üye 140 dolmuşçu esnafının bulunduğu bilgisini veren Yalçın, “Uzun yıllar hat ve güzergah konusunda sürdürdüğümüz hukuk mücadelemiz lehimize sonuçlandı. 12 Mart itibariyle mahkeme kararıyla kazandığımız güzergahlarda hizmet vermeye başladık” dedi.

“ADALETE GÜVENDİK”

Dönemin belediye başkanının ‘otobüse dönüşeceksiniz, yoksa hattınızı ve güzergahınızı iptal ederim’ söylemlerine boyun eğmediklerini anlatan Yalçın, “Tüm baskılara rağmen onurumuzla çalışmaya ve hakkımızı aramaya başladık. Adalete güvendik. Bunun neticesinde hem “M” plakamızı, hem de iptal edilen güzergahlarımızı geri almayı başardık. Büyük bir mutluluğumuz ve gururumuz var. Büyük bir zulüm gördük. Çok oyunlar oynandı, ezilmeye çalışıldık” diye konuştu.

Mahkeme kararı doğrultusunda haklarını iade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür eden Yalçın, Tarsus halkına bundan sonra ki süreçte daha kaliteli hizmet vereceklerini söyledi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu