Milyonluk vurgunu polis önledi

İlk Yayın : 11 Haziran 2021 – Son Güncelleme 11 Haziran 2021, 10:05

Mersin’de piyasaya tekrar sürülmek üzere hazırlanmış 1 milyon 149 bin 756 adet orijinal TAPDK bandrolü ele geçirildi. Polisin bu başarısı yaklaşık 80 milyon liralık vergi kaybını önlemiş oldu.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, geçmiş tarihlerde piyasaya sürülen tütün ve makoronların, bandrollerinin kimyasal çözeltilerle sökülerek veya bandrollere zarar vermeden kesilerek tekrardan piyasaya yeni sürülecek tütün ve makaronların üzerinde kullanılacağı, böylelikle devletin büyük vergi zararına uğrayacağı yönünde bilgiler elde etti. Bunun üzerine polisin uzun süreli fiziki takibi sonucunda Toroslar İlçesi Çağdaşkent Mahallesindeki bir eve operasyon yapıldı. Evde yapılan aramada 1 milyon 149 bin 756 adet adet orijinal mükerrer kullanılma amaçlı tütün ve makaron TAPDK bandrolü, bandrollerin ambalajlarından sökülmesinde ve başka ambalajlara mükerrer olarak takılmasında kullanılan çeşitli miktarlarda etiket sökücü kimyasal sprey ve yağlı kağıtlar ile 2 adet tabanca ve 1 adet şarjör ele geçirildi. Malzemelerle ilgili olarak yakalanan M.Ç. isimli şahıs sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezavine gönderildi.

TÜRKİYE REKORU

Ele geçirilen TAPDK bandrollerinin piyasa değerinin yaklaşık 3 milyon lira olmakla birlikte  bandrollerin tekrar tütün ve makaronlarda kullanılması halinde devletin vergi kaybının yaklaşık 80 milyon lira olacağı bildirildi. Öte yandan ele geçirilen TAPDK bandrollerinin sayı olarak Türkiye’de tek seferde en büyük yakalama olduğu anlaşıldı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu