“Milyonlarca çocuk uzaktan eğitime erişemiyor”

İlk Yayın : 29 Nisan 2021 – Son Güncelleme 29 Nisan 2021, 08:50

Eğitim Sen Mersin Şubesi Eğitim ve Yüksek Öğretim Sekreteri Duygu Taner, eğitimde yaşanan eşitsizliklerin pandemi ile birlikte daha da derinleştiğini ileri sürerek, “Bir milyonu aşkın çocuk hala uzaktan eğitime dahi erişemiyor” dedi.

Eğitim Sen’e bağlı Mersin Eğitim İzleme Kurulu, pandemi sürecinde eğitimde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerine dair aylık raporu ve gelişmeleri paylaştı. Sendika binasında toplanan üyeler adına açıklama yapan Taner, bir yılı aşkın süredir devam eden pandemi sürecinde bir milyonu aşkın çocuğun hala uzaktan eğitime erişemediğini dile getirdi. Eğitimde geçmişten günümüze artan sorunların pandemi ile birlikte daha da derinleştiğinin altını çizen Taner, “Özellikle yoksul ve kırsal bölgeler ile köy okullarındaki iletişime geçtiğimiz öğretmenlerin önemli bölümü öğrencilerin yarısından fazlasının EBA’ya erişemediğini ifade etmiş ve bu durumun kendilerini çaresizliğe ittiğini belirtmişlerdir” ifadelerini kullandı.

“YÜZ YÜZE EĞİTİMDE VAKALAR PATLADI”

Devlet okullarında okuyan öğrencilerin önemli bir kısmı uzaktan eğitime dahi ulaşamazken, özel okullardaki öğrencilerin hem yüz yüze eğitim hem de uzaktan eğitim almasını devlet okullarında okuyan öğrencilerle özel okullarda okuyan öğrenciler arasındaki eşitsizliğin giderek büyümesi olarak nitelendiren Taner, “Özel okullardaki öğrenciler salgının başından itibaren uzaktan eğitime erişimde hiçbir sorun yaşamazken, devlet okullarında uzaktan eğitime erişim ve teknolojik araç eksiklikleri sorunu bir türlü çözülememiştir. Yüz yüze eğitimde yaşanan eşitsizlikler uzaktan eğitim süreciyle daha da derinleşmiş, bütün yük öğrencilerimizin, velilerimizin ve öğretmenlerimizin üzerine yıkılmıştır” dedi.  Salgının hızının artması sonrasında hem Mersin genelinde hem de yüz yüze eğitim alanında ağır bir tabloyla karşı karşıya olunduğunu vurgulayan Taner, toplam 55 eğitim emekçisi ve öğrencinin koronavirüse yakalandığını veya temaslı olduğunu dile getirdi. Hazırlıklar yeterince yapılmadan, 2 Mart’tan itibaren her yerde başlatılan yüz yüze eğitim sürecinin her hafta vakaların patladığı ve vefatların yaşandığı bir sürece dönüştüğünü söyleyen Taner, “Yüz yüze eğitime geçmeden önce eğitim alanı aşı takviminde öncelikli sırada planlanmış olsaydı ne vakalar ve vefatlar bu düzeyde olurdu ne de yüz yüze eğitime ara verilmek zorunda kalınırdı. Şimdi dönüp dolaşıp yine başa gelinmiştir. Çok daha ağır bir salgın süreciyle karşı karşıya olmamız, mutasyonlu virüsün çocuk ve gençlerde de ağır etkide bulunması, bir hatayı daha kaldıramayacaktır” şeklinde konuştu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu