Milyonlar harcadı, küstürdüler

İlk Yayın : 4 Haziran 2021 – Son Güncelleme 4 Haziran 2021, 09:26

Yaklaşık 3 ay önce yapılan genel kurulla Tarsus İdmanyurdu’na başkan seçilen Kırbıyık Holding sahibi Harun Şahin Kırbıyık’ın kendi sosyal medya hesabında paylaştığı, “Yıldırmaksa yıldırdınız, küstürmekse küstürdünüz, amacınıza ulaşıyorsunuz” paylaşımı Tarsus’ta büyük yankı yarattı. Tarsus’ta başta belediye başkanı olmak üzere yetkili mercilere seslenen Kırbıyık, “Ben hiçbir şey istemiyorum. Ancak bu kadar yapılanlara karşın bir değer görülmez mi?” diyerek tepkisini dile getirdi. Kulüp As Başkanı Mehmet Habib Ekmekçi de maddi destekten çok manevi destek beklediklerini ancak sabırlarının tükendiğini belirtti.

İLK OLARAK ESKİ BORÇLARI ÖDEDİ

Başkan Harun Şahin Kırbıyık, 9 Mart tarihinde yapılan genel kurulla büyük Tarsus yürüyüşünü başlattıklarını söyleyerek Tarsus İdmanyurdu Kulüp Başkanlığına seçilmişti. Seçimlerin hemen ardından, amatör bir ruh ve profesyonel yaklaşımla Tarsus İdman Yurdu’nu layık olduğu yere taşıyacaklarını belirten Kırbıyık, işe ilk olarak kulübün 7 milyon 600 bin TL olan eski borçlarını ödeyerek başladı.

“10 GÜNE KADAR TESİSİ AÇACAĞIZ”

Tarsus’ta başta belediye başkanı olmak üzere ilçe mülki amirlerinden ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden ekonomik destekten çok manevi destek beklediklerini ancak bir kenara atıldıklarını anlatan Kırbıyık şunları söyledi: “Kulübün eski borçlarını ödedim. 2 milyon lira harcayıp store mağazası açıyorum. 7,5 milyon liraya mal olan tesisi komple yeniliyorum. Şu an çalışmalar devam ediyor, yaklaşık 1 hafta veya 10 gün sonra da açılışı olacak.”

“İNSANA ACI GELİYOR”

Başkan Kırbıyık, “Bu kadar yatırım yaparken, yatırımdan ziyade bir değere hizmet ederken değer görmemek insana koyuyor, insana acı geliyor, insan bir cenaze evine giderken dahi bir kilo şeker alır, çay alır cenaze evine gider. Yani attılar gittiler ya, bizim kırgınlığımız o. Ne geliyorlar, ne gidiyorlar, ne soruyorlar ne ilgileniyorlar. Yetkili merciiler kimse ilgilenmiyor.  Bir gün inşallah açık oturum yaparız, konuşuruz. Kim ne vermiş ne almış Tarsus İdman Yurdu’ndan masaya yatırırız. Bir kulübü 5 milyona satıyorlardı ben almadım. Dedik memleketimize hizmet edelim. Ben hiçbir şey istemiyorum. Ya bir değer görülmez mi? Bu kadar hizmete ederken. Burada yapılacak bir şey yok, idare ne derse gittiğimiz yere kadar gideceğiz” diye konuştu.

“SABIR TÜKENMİŞTİR”

Başkan Kırbıyık’ın söylemlerinin arkasında olduğunu belirten Kulüp Asbaşkanı Mehmet Habib Ekmekçi de kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını ifade ederek şöyle konuştu: “Yönetime geldiğimiz andan itibaren verilen sözler tutulmadı. Yönetim kurulu olarak ve özellikle kulüp başkanımız Şahin Harun Kırbıyık nakdi destekten çok manevi destek bekledi. Belediye başkanımızın sağlık sorunlarına ve program yoğunluğuna saygı duymaktayız ancak sabır tükenmiştir. Tüm girişimlerime rağmen nihai neticeye bir türlü ulaşamadık.”

“İÇİNDEN ÇIKILMAZ HAL ALDI”

Ekmekçi, “Hele bir de bu durumdan faydalanmak isteyen dedikodu fesat kaynağı kerkenezler de faaliyete geçince durum iyice içinden çıkılmaz hal aldı. Belediye başkanımızı tüm iyi niyetimle defalarca uyardım. Bu da memleket faydasına son uyarım olsun. An itibariyle görevimizin başındayız. Kısa sürede sorunların çözüleceğini ummakla birlikte, istifayı da değerlendirmekteyiz. Adımıza kimse leke getiremez” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu