Mezitli Belediyesi Kadın-Erkek Eşitliğine imza koydu

İlk Yayın : 26 Mayıs 2021 – Son Güncelleme 26 Mayıs 2021, 15:06

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mayıs ayı olağan meclisinde imzalanması oybirliğiyle kabul edilen Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı”nı imzaladı. Mezitli Belediyesi, Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’na imza atarak Mezitli kenti özelinde ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’ hazırlayıp yürürlüğe koymayı ve tüm birimlerinde eşitlikçi kamu hizmeti sunmayı taahhüt ediyor.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyinin (CEMR) 2005 yılında imzaya açtığı Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladı. Mezitli Belediyesi, CEMR tarafından, Avrupa’daki yerel ve bölgesel yönetimlerin, yetkilerini kullanmak ve ortaklıklar oluşturmak suretiyle, vatandaşları için daha fazla eşitliği hayata geçirme görevini edinmeleri amacıyla hazırlanan “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı”na imza atan 32. Belediye oldu.

Mezitli Belediyesi imzaladığı bu kararla iki yıl içerisinde eylem planını yürürlüğe koymayı taahhüt altına aldı. Söz konusu eylem planı imzacı tarafın taahhütlerini yürürlüğe koyabilmesi için gerekli bir öncelik, tedbir ve kaynakların yanı sıra planın uygulanmasına yönelik takvimi ortaya koyuyor. Geniş katılımlı bir istişare süreci yürütülerek hazırlanan Yerel Eşitlik Eylem Planını kapsamında, yapılan uygulamalar ve sağlanan ilerleme raporlanarak kamuoyuna düzenli olarak bilgilendirme yapılacak.

Mecliste ayrıca 2022 yılı bütçesi oluşturulurken, “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme” kararı alındığını hatırlatan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Nisan ayı meclis toplantısında alınan kararla, Türkiye’de ülkemizde cinsiyete duyarlı bütçe hazırlayan öncü belediyeler arasında yerimizi almıştık. Şimdi de “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı”nı imzaladık. Bu imza ile tüm uygulamalarımızda toplumsal cinsiyete duyarlı ve eşitlikçi hizmet sunulması yönünde çalışma yapacağız. Zaten bu konuda Türkiye’de örnek belediyelerden biriyiz. Belediye çalışanlarımıza, idari kadrolarımıza dahi bakarsanız kadın yöneticilerin sayısının erkeklerden daha fazla olduğunu görebilirsiniz. Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalamamızın ardında belirlenen program dahilinde çalışmalarımızı gerçekleştirmeye başlayacağız. Kısa sürede bu alanda çok önemli çalışmaları ve projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu