MEÜ ve SPARK’ın iş birliği sürüyor

Uluslararası kuruluşlarla çalışan MEÜ’nün eğitim kalitesi her geçen gün artıyor

İlk Yayın : 14 Nisan 2021 – Son Güncelleme 14 Nisan 2021, 09:13

Uzaktan eğitimin sürdürülmesinde kilit rol oynayan bilgisayar ve sunucuların kapasitelerinin yükseltilmesinin yanı sıra, eldiven, maske gibi sağlık malzemeleri desteği veren uluslararası sivil toplum kuruluşu SPARK’ın yetkilileri, Mersin Üniversite’sini (MEÜ) ziyaret ederek gerçekleştirilen yatırımları yerinde inceledi.

Türkiye’de yükseköğretimin gelişmesine katkılar sunan; Üniversiteler ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile imzaladığı protokoller çerçevesinde faaliyet gösteren SPARK’ın Ülke Müdürü Halil Can Emre, Kıdemli Proje Sorumlusu Şafak Ceren ve İletişim Uzmanı Emre Usta, MEÜ’yü ziyaret etti. Avrupa Birliği fonları sayesinde SPARK’ın finansman desteğini sağladığı Mersin Üniversitesi Kütüphanesinin güvenlik, katalog ve yazılım altyapısının geliştirildiği sistemler yerinde incelendi. Gerçekleştirilen ziyarette öncelikle; SPARK’ın büro mobilyalarını ve bilgisayarlarını bağışladığı, üniversite öğrencileri için oluşturulan Okuma Salonu gezildi. Bilgisayar ve internete erişim imkanı olmayan öğrencilerin, bu imkânlardan faydalanmasının da sağlandığı salonda sessiz çalışma olanağı sağlanarak, öğrencilerin eğitimlerine katkı sunuluyor.

SUNUCULARIN KAPASİTELERİ YÜKSELTİLDİ

Daha sonrasında Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’na geçen ekibe Öğr. Gör. Kutluhan Kibrit, Sistem Odası hakkında bilgiler sundu. Öğr. Gör.  Kibrit; daha önce 60 terabayt olan ve aynı anda 3 bin öğrencinin kullanabildiği Server’ın, SPARK’ın kapasite yükseltme yoluyla yaptığı bağışla toplam 120 terabayt ve aynı anda 6 bin öğrencinin kullanabileceği seviyeye yükseldiğini belirtti. Öğr. Gör. Kibrit; içinde pandemi koşullarından dolayı uzaktan eğitimin aktif şekilde kullanılması nedeniyle, 1 adet daha sunucu (server) ve üniversitenin tüm binalarının toplandığı fiber altyapısının birleştiği ana omurga Switch’in de SPARK yetkilileri tarafından MEÜ’ye kazandırılacağını ifade etti.

SPARK’TAN PANDEMİYLE MÜCADELE DESTEĞİ

1994 yılından beri, Doğu Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’nun çatışma sonrası bölgelerinde 25 yıldan fazla bir süredir yükseköğretim ve girişimcilik alanında çalışmalarını sürdürmekte olan bir uluslararası sivil toplum kuruluşu olan SPARK, 2015 yılında Türkiye Temsilciliği’ni açtı. Covid-19 salgınının başlamasından itibaren, MEÜ salgının yarattığı koşullarla mücadele etmesine katkıda bulunmak amacıyla sağlık ve bilişim ekipmanları gibi hayati önem taşıyan malzemelerin tedariğini sağlayan SPARK; uzaktan eğitimin sürdürülmesinde kilit rol oynayan bilgisayar ve sunucuların yanı sıra, eldiven, maske gibi sağlık malzemelerini de MEÜ’ye bağışladı.

150 ÖĞRENCİYE BURS VERİLDİ

Çalışmaları Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve 6 yıldan bu yana Mersin Üniversite’sinin farklı bölümlerinde eğitim gören Türk ve Suriyeli 150’ye yakın öğrenciye burs ve harç desteği sağlayan SPARK, Mersin’deki Suriyeli gençlerin sosyal hayata uyumunu sağlayabilmek için de etkinlikler organize ediyor. Bu çerçevede Suriyeli gençlerin savaş sonrası travmalarını yenmeleri ve toplumsal hayata entegre olmalarını sağlamak için psikososyal destek sunan SPARK, Mersin Üniversitesi Öğretim Elemanları ve idari personeline yönelik kapasite geliştirme eğitimleri de düzenlemeye devam ediyor.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu