MERSİNLİLER: MERSİN’İN FARKINDA MISINIZ?

SEMİR BOLAT

İlk Yayın : 25 Mayıs 2021 – Son Güncelleme 25 Mayıs 2021, 11:27

Değerli okuyucular,

Dünyada ilimizi yakından ilgilendiren çok şey oluyor farkında mısınız?

Özelikle son zamanlar da herkesin merakla bekler olduğu ve milyonlarca kişi tarafından izlenen Sedat Peker’in açıklamaları ilimizin içinde bulunduğu uluslararası duruma ‘bir bu eksikti’ dedirten ‘yeraltı dünya ilişki ağı’ alandan bakmamıza neden oldu.

İşte bu özel ve tehlikeli gelişmeler her gün biraz daha Mersin’in özel, hassas ve stratejik konumunu gözler önüne seriyor.

Aslında herkesin bildiği fakat ciddiye almadığı gelişmeler artık taşınamayacak ve gizlenemeyecek bir durumdan sesiz kalınamayacak bir aşamaya geldi. Bu sefer de başta Mersinliler olmak üzere her zaman ki gibi ‘başını kuma sokarak’ sporda, tarımda, turizm de, sanayide, çevre ve şehirleşme adı altında gelinen duruma göz yuman suçlular olarak anılıyoruz. Herkese ‘kucak açan’ ama ‘kucak açan ile kucaklananların’ Mersinde ‘yerini sıcak bulmasından’ hemen sonra Mersinden aldıklarını yerine koymak yerine daha fazlasını isteyerek acımasızca kıyan üvey ve hayırsız evlatların yağmasıyla karşı karşıya kalmıştır.

*Akdeniz doğal gaz arama çalışmaları,

*Kıbrıs sorunu ve güvenliği,

*Suriye, Irak, Lübnan, Mısır, Libya, Yunanistan ile AB, ABD, Rusya ve Çin’in de dâhil olduğu uluslararası petrol, doğal gaz ve ulaşım ile MAVİ VATAN haritası üzerinde hak savaşımları,

*Turizm ve ticaret,

*Askeri ve lojistik önem,

Dışında şimdi de :

*Karakas, Laskiye, Kıbrıs ve Mersin uluslararası uyuşturucu ticareti kavşağına dâhil edilen yeni iddialarla ilişkilendiriliyor. Bu durum araştırma gerektirecek uluslararası gelişmelere maruz bırakacak.

Bunların hepsi iddia mukabilinde de olsa ilimizin böyle gelişmelerle anılması hiç hoşumuza gitmemeli ve bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması lazım.

Bunun içinde bu günlerde zaten zor dönemde bulunan ilimizin ülkemizin sorunlarından ayrı tutulması mümkün değildir. Merkezi Hükümet kendi derdine düşmüş ve kendini kurtarma telaşına düşmüştür. Bir itirafçının başta iç işleri bakanı olmak üzere birçok görevliyi suçlaması eski başbakanın ailesi ile Milletvekilleri ve yandaş gazetecilerle ilgili yaptığı açıklamalar demokratik bir ülkede olsaydı kıyametler kopardı. Hükümet başta olmak üzere tüm ilgililer hesap vermek üzere istifa ederdi. Oysaki bizim ülkemizde ise bırakın istifa etmeyi açıklama bile yapacak bir muhatap kamuoyuna çıkıp açıklama yapmıyor. Savcılar dava açmıyor. Bahsi geçenler soruşturmaya alınmıyor.

Ayrıca Ticaret bakanı ve birçok bakanın uygulamaları eski Maliye Bakanı damat Berat Albayrak ve 128 Milyar dolar konusundaki suskunluk en son olarak da İç İşleri Bakanı hakkındaki suçlamalar merkezi hükümetten ilimizin sorunlarının çözümüne pek zaman ayıramayacağı sonucunu doğuruyor.

İşte böyle bir dönemde Mersin kendi iç birliğini sağlayarak siyasi ekonomik ve sosyal alandaki tüm kişi ve kuruluşlarla omuz omuza bu sorunları aşmak için bir araya gelmelidir. Çünkü mersin üniter yapısıyla ve çok farklı bir geçmişi ve uzlaşma ruhu içinde sorunları gören ve çözen bir geleneğe sahiptir.

Biliyoruz ki şimdiye kadar buna uygun olmayan davranışlar olmuştur. Bunun da siyasi sebepleri olabilir. PANDEMİ döneminde olmanın hemşerilerimize neler yaşattığını en iyi biz biliriz. Buna rağmen başta hayırsever vatandaşlarımız ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Başta olmak üzere tüm yerel belediyeler esnaf, ticaret, işçi emekçi sendika ve STK’ lar bu zor günlerde el elle vererek dayanışma içinde olmuşlardır. Merdi namerde muhtaç etmemişlerdir.

Fakat yukarıda sıraladığım doğal, siyasal, sosyal, sağlık, ekonomik çalkantıların yaratığı çok şiddetli bir tsunaminin ilimizi tehdit etiği bu günlerde artık dışardan destek alınmadan atlatılmasının varsayımı ile işi şansa bırakmadan atlatmak zorundayız. Bunun içinde yarın yapılacak olan MBŞB MECLİS OLAĞAN Toplantısı çok önemlidir. Şimdiye kadar verilen bir hakkın kullanılması için seçilmiş Başkan Vahap Seçer’in borçlanma isteğini mutlaka kabul etmesi gerekir. Şu ana kadar bütün vatandaşlarımızın katıldığı bir seçimle çoğunluğun oyunu alarak göreve gelen Başkan Seçer’in yaptıkları yakınmadan gösterdiği başarılı çalışmalardan dolayı cezalandırılmaması gerekir. Başta CUMHUR İTTİFAKİ olmak üzere herkes başkan Seçer’in bu haklı talebini destekleyerek Mersinin bu zor ve olası daha da zor olacak günler için hizmet vermesi ve sorunları çözmesi için ellerini kuvvetlendirip önünü açmalıdır.

MTSO(Mersin Ticaret Odası), ESOB(Esnaf ve Sanatkârlar odası),TO(Tabip Odası),MB(Mersin Barosu), DİSK, KESK, Muhtarlar Federasyonu, kadın, gençlik, köylü ve ilimizin sesiz sakinlerinin yer aldığı ve her zaman açıklamaları ile destek verdiği güvendiği seçilmiş bir ŞEHRİ EMİNE hakkının telim edilmemiş olmasının haksızlığını dile getirmişlerdir. Bu ilimize bundan sonra daha çok zarar verebilir. Hazırlıksız yakalanacağımız birçok sorunun altından kalkmamızı geciktirebilir. Bu durumda ilimize ve hemşerilerimize her açıdan zarar verebilir. Bunun olmaması için belediye meclis üyeleri bütün hesapları bir tarafa bırakarak hepimizin geleceği adına Mersin ilimizin önümüzde ki dönemde sorunlarının çözümünü seçilmişlere bırakması gerekir. Sonuçlarını da yine sağduyulu seçmenin takdirine bırakarak kendilerinin de bu sandıklardan onay aldıklarını unutmayarak seçmenlere güvenmeleri gerekir.

Aksi takdirde bunun hesabını çok ağır ödeyeceklerini akıllarından çıkarmasınlar.

Sevgili Mersinliler,

Mersin ve sahip olduğu sorunları farkında olanlara ve olmayanlara bir kez daha hatırlattık. Bundan sonrası artık hepimizin uygulama ve sonuçlarına bağlı olacaktır.

Ama gönül ister ki, Mersin için Mersinlilerin bir kez daha herkesi şaşırtan demokratik bilinç ve kararı ile tarih yazmasıdır. Çözümü zor olan sorunları yine PARTİLERÜSTÜ kimseye muhtaç olmadan çözmesidir. Bu gün ki meclis toplantısı ve meclis üyelerinin alacağı kararların sonuçları çok önemlidir ve sonuçları ile anılacaktır. Ben bu sefer çok umutluyum. Meclis kendine yakışan kararı verecektir. Kalın sağlıcakla.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu