Mersinli şoförler ‘Şiddeti Frenleyecek’

Şoförler ve Otomobilciler Odası ile kadın dernekleri anlamı bir protokole imza attı

İlk Yayın : 5 Mart 2021 – Son Güncelleme 5 Mart 2021, 14:28

MERSİN (ACİL HABER)-Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Mimoza ve Mor Salkım kadın dernekleri arasında ‘Ayrımcılık ve kadına yönelik şiddetle mücadele’ projesi kapsamında protokol imzalandı. Protokole göre şoförlere bu konuda eğitim verilecek ve taksilere ‘Şiddeti Frenliyoruz’ çıkartmaları yapıştırılacak.

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, Mimoza ve Mor Salkım kadın dernekleri arasında yapılan protokolde; ülke genelinde 2019 yılında 474, ve 2020 yılında ise 300 kadın cinayeti işlendiğine dikkat çekilerek kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için ulusalda ve yerelde kadın kurumları, sivil toplum örgütleri ve özel sektör işbirliği ile verimli sonuçlar elde etmeye yönelik eylem planı oluşturulduğu, bu eylem planına Bursa Mudanya’dan sonra Mersin’in de katılmasının mücadelenin başarıya ulaşmasında umut verici olduğuna dikkat çekildi.

AMAÇ “FARKINDALIK YARATMAK”

Protokolde, İki yılda 747 kadının, sadece kadın oldukları için eşleri, sevgilileri ve yakınları olan erkekler tarafından yaşamlarını kaybettiklerine, şiddete maruz kalan kadınlar ile yapılan görüşmeler sonucunda kadınların şiddet ortamından uzaklaşma durumunda özellikle gece taksi kullandıklarının tespit edildiği ve taksi şoförlerinin de şiddet gören bir kadının taksilerine bindiğinde nereye götürüleceğini ve ne yapabileceklerine dair bilgi eksiklikleri olduğunun belirledikleri için böyle bir projenin oluşturulmasına karar verildiği belirtildi. Eylem planına göre, şoförler zaman, zaman eğitime alınacak, broşür ve gerekli tüm materyallerle bilgilendirme çalışmaları yapılacağı gibi, taksilere yapıştırılacak ‘Şiddeti Frenliyoruz’ çıkartmaları ile projeye destek verilmesi sağlanacak.

“KADINA ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE KATKI VERECEĞİZ

Mimoza Dernek Başkanı Çiğdem Göksoy, Sosyolog ve Dernek Başkan Yardımcısı Ülfiye Özcan, Dernek Avukatı Figen Alp’in hazırladıkları ‘Şiddeti Frenliyoruz’ protokolüne imza atan Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, “Maalesef kadın cinayetleri, kadına şiddet Türk toplumunun içini acıtan, büyük üzüntü ve endişe yaşanmasına neden olan en büyük sorunumuzdur. Kadınlarımız kutsal en değerli varlıklarımızdır. Kadın cinayetlerinin ve kadına şiddetin önlenmesine yönelik Bu mücadeleye Başta ben ve bin 580 taksici esnafımızla destek vermeyi, her birini Ana kabul ettiğimiz kadınlarımıza karşı görev kabul etmekteyiz. Bu projeye tüm taksici arkadaşlarımın da büyük destek vereceğine inanıyorum ve bu mücadelede zerre kadar bir katkımızın olmasından da büyük mutluluk duyacağız. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutlarım” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu