Mersinli Hande, Kraliyet Ailesine gelin olacak

İlk Yayın : 28 Mart 2021 – Son Güncelleme 28 Mart 2021, 12:44

Mersinli iş kadını Hande Macit, eğitim için gittiği ve şu an yaşadığı yer olan Hollanda’da, Avrupa’nın en eski ve en uzun hüküm sürmüş kraliyet ailelerinden birinin veliaht prensi ile nişanlandı.
Kraliyet ve Türk tarihinde bir ilk olan olayın başrolleri Mecklenburg Dükü Borwin ve Düşes Alice’in büyük oğlu olan 29 yaşındaki Veliaht Prensi Alexander Herzog zu Mecklenburg ve Mersinli Suphi-Cemile Macit çiftinin tek kızı olan 28 yaşındaki Hande Macit şimdilerde birlikte yaşadıkları Hollanda’nın Rotterdam kentinde düğün hazırlıklarına başladı.

TÜRK YOĞURDUNU HOLLANDALILARA SATTI

Mersin’de doğup büyüyen Hande Macit, Tarsus Amerikan Koleji’nden çift diploma ile mezun olduktan sonra üniversite eğitimi için Hollanda’ya gitti. Rotterdam’da Erasmus Üniversitesi ekonomi bölümünü bitirmesinin ardından birçok firmada üst düzey yetkili olarak çalışan Hande Macit, kendisiyle birlikte Hollanda’da yaşayan abisi ile birlikte Luwia Yoghurt şirketini kurarak ev yoğurdu üretimine geçti. Oldukça rağbet gören bu girişim sonrası Macit, adından sıkça söz ettirmeye başladı.

PRENSLE BİR ETKİNLİKTE TANIŞTI

Türk kızı Macit, geçtiğimiz yıl haziran ayında Hollanda’daki bir etkinlikte Almanya Mecklenburg Hanedanı’nın Veliaht Prensi ve bir sonraki dükü olacak olan Georg Alexander Herzog zu Mecklenburg ile tanıştı. Birbirlerini görür görmez âşık olan çift, nişanlanma kararlarını ailelerine bildirerek evlilik yolunda ilk adımı attı. Pandemi nedeniyle online bir şekilde nişanlanan çift, daha sonrasında Alman ve Türk geleneklerine göre dünya evine girecek. Nişan yüzüklerinin Mecklenburg renkleri olan kırmızı, mavi ve sarı olması dikkat çekerken düğünle ilgili detaylar da şuan açıklanmadı.

ONLİNE KATILIMLI NİŞAN

Kızının yaşadığı mutluluğu onunla birlikte paylaşan kız babası Avukat Suphi Macit, “Prensin ailesi de bizler de bu olaya çok sevindik ve mutlu olduk” dedi. Türkiye’de de geleneklere uygun düğün yapmak istediklerini belirten baba Macit, “Pandemi sebebiyle nişana gidemedik. Zoom üzerinden katıldık, prensin ailesi de aynı şekilde. Ama imkânlar el verirse düğün için Almanya’ya gitmek ve daha sonrasında burada da bir düğün yapmak istiyoruz” diye konuştu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu