Mersin’de Uluslararası Sanat Çalıştayı

İlk Yayın : 22 Mart 2024 – Son Güncelleme 22 Mart 2024, 15:14

Üniversitelerin sanat alanında yaptığı çalışmalar, okul yönetiminin vizyonunu ortaya koyarken kentin gelişimini de büyük ölçüde etkiler. Kentimizin sanata duyduğu ilgi ve ihtiyaç artış gösterirken, Toros Üniversitesi üçüncü uluslararası sanat çalıştayını gerçekleştirerek hem kendi bünyesine hem de Mersin’e güncel değerler kattı.

Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Sayın Uğurcan Akyüz öncülüğünde; Mersin’in yanı sıra yurt dışından ve Türkiye’nin çeşitli kentlerinden yirmi iki sanatçı, beş gün boyunca bir arada kendi eserlerini üretti. Büyük bir konukseverlik gösteren üniversite, kentin tarihini beyan eden bir dokunun içinde; Mersin Katolik Kilisesi yapısının bir bölümünde, iyi korunmuş bir mimari içinde yaratıcı ruhları ağırladı. Bu tür birlikteliklerin hem sanatçıların birbirinden ilham alması hem de kaynaşması açısından önemi ortadadır ama daha da önemli bir konuya değinmek gerekir ki o da kentimizin uluslararası bir görünürlüğe ulaşmasıdır.

 

 

Çalıştay boyunca yabancı sanatçılarımız, kentimizi gördü ve yerel değerlerimizi tanıdı. Halk kütüphanemizle kampüs binası bitişikti ve özellikle Koreli sanatçılar burada kendi tarihlerine dair bir şeyler de buldular. Son gün ise tarihi bir gezi organize edilmişti. Kanlıdivane, Adamkayalar, Cennet-Cehennem ve Kızkalesi olarak çizilen rotada Mersin adına ciddi bir tanıtım yapıldı. Muhteşem bir sergiyle taçlandırılan çalıştayda; Avni Beluli, Aynur K. Mahmudova, Birsen Çeken, Gözde Çetinkaya, Gültekin Akengin, Ha Jung Yul, Han Young Sook, Hasan Basri İnan, Hasan Zeybek, Haşim Arif Bağcıvan, Hüseyin Özçelik, Hüsyin Sönmez, Kang Sook Hee, Kim Yong Moon, Mesut Yaşar, Mehmet Hacıfettahoğlu, Onur Çetin, Orhan Karakaplan, Osman Keten, Svetlana İnanç, Uğurcan Akyüz, Ziver Kaplan adlı sanatçıların eserleri yer aldı.

 

 

 

 

 

Başa dön tuşu